За голяма част от хората Казанлък е познат като долината

...
За голяма част от хората Казанлък е познат като долината
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Потенциалът на Казанлък не е само в розите, а и в индустрията

„ За огромна част от хората Казанлък е прочут като долината на розите, само че капацитетът на общината надалеч не се изчерпва единствено с това. В последните години сме очевидци на ускореното развиване на този регион в индустриално отношение, което се удостоверява и от постоянния растеж на икономическите индикатори ”

Това съобщи министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов , който се срещна с представители на бизнеса от района . Той добави, че предприятията в Казанлък са отчели доходи от над 1,8 милиарда лева през миналата година.

По думите му за него е било значимо да се обсъдят главните провокации и проблеми, които срещат фирмите от района. Той добави, че над 742 млн. лв. са осъществените вложения в общината . Производствените компании, които са най-силният бранш, способстват за 63% от добавената стойност за локалната стопанска система, а в тях работят съвсем 70% от заетите , стана ясно по време на срещата.

Министър Стоянов посети и терените, на които се възнамерява построяването на нова индустриална зона в Казанлък .

“Само по Плана за възобновяване и резистентност са планувани над 200 млн. лева за създаване на индустриални зони и това е още един инструмент, който можете да употребявате ”, изясни Никола Стоянов.

В Казанлък са съсредоточени към 90% от мощностите в подотрасъл „ Хидравлика и пневматика “ на страната. По време на своето посещаване в града министър Стоянов се срещна с индустриалния развой в едно от най-големите предприятия от този бранш за района – „ М+С Хидравлик “ АД. В него работят над 1350 души, а огромна част от продукцията е експортно насочена и се дистрибутира в целия свят .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР