За гласуваха 45 общински съветници, 15-имата против са от БСП

...
За гласуваха 45 общински съветници, 15-имата против са от БСП
Коментари Харесай

Приеха рекордния бюджет за София от над 2.5 млрд. лева

" За " гласоподаваха 45 общински съветници, 15-имата " срещу " са от " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН ", " Възраждане " и Вътрешна македонска революционна организация
Столичният общински съвет (СОС) одобри бюджета на София за 2024 година. " За " гласоподаваха 45 общински съветници, 15 бяха " срещу " оферти бюджет.

Политическите групи, които поддържаха бюджета, са групите на ГЕРБ-СДС и " Продължаваме промяната - Демократична България " ( " Спаси София " ). " Против " оферти бюджет бяха групите на " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Възраждане ". Към гласовете " срещу " се причисли и общинският консултант от Политическа партия " Вътрешна македонска революционна организация - Българско национално придвижване " Карлос Контрера.

Малко след започване на гласуването част от общинските съветници обявиха,че таблетите не им работят и гласуването беше спряно. Минути по-късно режим на гласоподаване още веднъж стартира и по този начин план-сметката беше призната. 

За да бъде признат бюджетът бяха нужни 31 гласа от общо 61 общински съветници.

Българска телеграфна агенция напомня, че бюджетът на Столичната община за 2024 година ще е рекорден - 2,576 млрд.лв., по отношение на 2,564 млрд.лв. за 2023 година.

" Той е рекорден за размерите на София и в никакъв случай до този миг не е бил в подобен размер. За първи път имаме толкава либерален бюджет. Никога до момента не са били включвани толкоз доста оферти на жителите и опозицията при правенето на финансовата стратегия ", разяснява пред Българска национална телевизия Борис Бонев от ПП-ДБ-СС.

" Точно преди два месеца внесохме първото си предложение за бюджет. Това го трансформира в най-обсъждания и обсъждан бюджет на София и е знак, че всички са положили старания да защитят по допустимо най-хубавия метод интереса на софиянци, както го схващат ", сподели кметът Васил Терзиев.

" В Капиталовата стратегия, в ремонтите и в вложенията ще видите съвпадане над 95% с бюджета " Фандъкова ", който ние подкрепихме през септември. Надявам се да не употребяват този метод и за друго ", разяснява общинският консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

" Разбира се, че няма да подкрепим бюджета. Както и сътрудниците споделиха, той е нерешителен и нечестолюбив. Но най-странното е, че те споделиха, че имат 90% припокриване. Това, което ние говорихме и на групата на ГЕРБ, до момента в който бяха ръководещи. Всъщност и техните бюджети бяха неамбициозни и не са решили нито един продължителен проблем в града ", акцентира общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР