За Express.co.uk Бен Хабиб казва: Резултатът е сеизмичен и с

...
За Express.co.uk Бен Хабиб казва: Резултатът е сеизмичен и с
Коментари Харесай

Британски политик обвини Борис Джонсън за загубата на юнионистите в Северна Ирландия

За Express.co.uk Бен Хабиб споделя: „ Резултатът е сеизмичен и с огромна възможност - последната глава в края на Обединеното кралство. Борис Джонсън е отговорен. С нито една своя стъпка той не съумя да отстои английските ползи. Джонсън остави Северна Ирландия на благоволението на непознати закони и непознат съд – всичко, което се закле, че няма да направи, защото по негови думи това би заплашило самата тъкан на Обединеното кралство ”.

Бен Хабиб подлага на критика остро политиката на Джонсън след Брезкит и най-много прословутия Протокол сред Англия и Европейския съюз за отбягване на така наречен „ твърда граница ” сред Ирландия и Северна Ирландия, целящ да улесни търговията по сред им, макар граничните промени, зародили вследствие на Брекзит.

Бен Хабиб счита, че „ Шин Фейн ” са извлекли политически капитал, възползвайки се от „ безпорядъка ”, породен от политиката на, който е изоставил Демократическата юнионистка партия в Северна Ирландия „ да се бори сама ”. Бившият евродепутат вижда в това...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР