За Европейска България бъдещето е най-важно за страната и тя

...
За Европейска България бъдещето е най-важно за страната и тя
Коментари Харесай

Евгений Кънев: Има три Българии - европейска, корупционна и русофилска

За Европейска България бъдещето е най-важно за страната и тя желае да види България като развита западна парламентарна народна власт. Затова са най-важни промените, които ще я приближат: като архитектура на работещи институции и пазарна стопанска система. Правото е най-важно за отбрана на свободите, посредством които човек може да твори и основава артикул и своя благосъстоятелност. Участието в политическия живот е да отбрани тези полезности - които са цивилен и записани в Конституцията.
Европейска България е партия на междинната класа и най-образованата част от обществото.

За корупционна България най-важно е сегашното. Защото тя към този момент се е окопала във властта на всички равнища в политиката, стопанската система, правосъдната система и медиите. Властта и парите са мощни лостове, посредством които купуват въздействие и построяват мрежи на всички места в цялата гласност: медии, представители, реализатори, бюлетини, политици и партии. Те са статуквото, родено от някогашния комунистически хайлайф и Държавна сигурност. Политическата им упоритост е фасадната парламентарна народна власт, в която те са прозападни, с цел да имат легитимност за задачите на асимилиране на еврофондовете, само че и с цел да пазят съветските ползи в Европа и Съединени американски щати. Идеологията й са парите и властта. Те съставляват едрия капитал у нас и идеологически са “десни ”.

За русофилска България най-важно е предишното. По-младата част от тях, тъй наречените ПатрЕоти отиват чак до Възраждането и спекулират с подбрани легенди и изречения, които пасват на разказа за предимство на българите над чужденците, които нормално са врагове на отечеството. По-възрастната си избира близкото минало на комунизма. Общото сред двете е омразата към Запада и признателността към Русия, която им е вменена в школските учебници по история. Те желаят също промени, само че не за усъвършенстване на парламентарната република, а за нейното изтриване за сметка на президентска власт по съветски пример. Затова и Народното събрание и дебатите в него за тях са проваляне и избират мощната ръка по мемоари от предишното да взема решение всички проблеми. Понеже поддръжници на тази група са главно изгубили от Прехода и неспособни да изградят умения да се оправят в пазарната стопанска система - те най-лесно стават жертва на съветската агитация, в която Западът е отговорен за всичките им беди. Затова гласоподават за партии, които ги хващат с тази агитация, само че с водачи, които са под въздействието точно на корупционна България. И по този начин реализират съветското въздействие у нас като “полезни идиоти ”, гледайки в медиите и гласувайки в политиката за “четирихилядници ”. Носители на тези гласове са леви - най-бедните и със обществени и просветителни потребности българи.
Прадоксът е, че трите Българии са относително идентични като величина на електоратите - към по 600 хиляди души всяка. Но с тази разлика, че към корупционна България отива и етническият избор от към 400 хиляди гласа, която я прави незаобиколим фактор във властта, с изключение на в редките обстановки, като есента на 2021 година

Откъде идва шумът и обвиняванията, с които започнах?

Моделът на корупционна България, управлявал, откогато сме в Европейски Съюз се счупи през 2020 г и сплоти против себе си Европейска и русофилска България, намерило израз в изборите през 2021 година и държавното управление на Промяната. Тогава към 140 хиляди русофили гласоподаваха за Политическа партия, с цел да се махне корупционна България. Към оня миг Радев беше натурален съдружник за тази цел и подигравките към днешна дата за непрекъснати позиции към даден политик - без значение какво прави той - са дилетантски. След това този избор за Радев отиде във “Възраждане ”.

 

Войната на Путин против Украйна промени всичко - тъй като от нашата реакция зависеше дали сме почтени за Европейски Съюз и НАТО. Това отдръпна Радев и русофилска България и сподели, че с тях няма по какъв начин да се създадат промени, които да понижат съветското въздействие у нас. Т.е колаборацията на междинната класа (политическият център) с бедните (левите) се разпадна.

 

Затова единственият метод за политическа тежест в ръководството до края на войната и решаването на геополитическото уравнение на България е колаборация под една или друга форма с Корупционна България.

 

Колкото и ерзац промени да са вероятни - те ще се случат, както стана посредством компромиса на Кръглата маса през 1990 г, която реализира политическият преход и компромисът на 4 февруари 1997 г, който реализира икономическият преход. Сега е ред на прехода в Третата власт - правосъдната система.

 

Но както ПП-ДБ не станаха русофили или леви в общо ръководство с Русофилска България, няма основателна причина причина да считаме, че ще станат корумпирани с Корупционна България. С каквито обиди - и в двете, и от двете направления - е цялостен форумът ФБ.

 

Защото имат друго политическо ДНК.

Просто Народното събрание, за разлика от президента, работи с болшинства.

 

Евгений Кънев

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР