За една година са събрани дарения на стойност над 25

...
За една година са събрани дарения на стойност над 25
Коментари Харесай

Родна фондация финансира дейността си с криптовалута

За една година са събрани дарения на стойност над 25 000 лв.

BitHope употребява преимуществата на криптовалутите, с цел да усили благотворителните средства

Криптовалутите крият огромен капацитет за нестопанския свят и могат да бъдат употребявани като мощ на положителното в света, излиза наяве от активността на родна благотворителна фондация.

BitHope е неправителствена организация (НПО), която приема само криптовалути за финансиране на самодейностите, които поддържа посредством уеб страницата си. Основните цели на фондацията са да поддържа и да предизвиква развиването на интернационалната дарителска активност посредством потребление на технологии за децентрализирано предпазване на стойност.

Организацията употребява преимуществата на криптовалутите, а точно – по-евтини, по-бързи, по-прозрачни и по-сигурни транзакции, с цел да усили размера на събраните благотворително средства. Само за 2017 година, BitHope е набрала финансиране за над 10 акции, което възлиза на над 25 000 лв. (USD 15 500).

Една от последните дейни начинания, подкрепяни от  платформата, е тази на SOS Детски селища – „ Никое дете не би трябвало да пораства единствено “. Кампанията цели да се обезпечи грижа за децата, които през днешния ден са уязвими като им се даде основата за учене и развиване на житейските умения.
още по тематиката
Фондацията поддържа и други значими дела, като планът chitanka.info, самодейността „ Всяко дете заслужава почивка ” на фондация „ Надежда ”, акцията на фондация „ Здрави майки, здрави бебета ” по отношение на предварителната защита на прееклампсия, камапнията на betahaus Sofia за основаване на обособено BlockchainSpace в София и други

Със средства, генерирани посредством дарения на биткойни, BitHope съумява да закупи и домашен уреди (7 перални и 2 микровълнови печки) за потърпевшите от наводненията в община Бургас през 2017.

Всички резултати, реализирани от екипа на BitHope, са осъществени в една мощно неподкрепяща среда. Към момента, няма банка в страната, която да дава услуги на компании или даже на нетърговски организации, работещи с криптовалути.

По-голяма част от средствата, събрани от фондацията, са разпределени без банкова сметка и са достигнали до крайните си получатели, благодарения на напъните на екипа, който е съумял да ги осребри локално посредством директни продажби. Помагала е българската криптовалутна общественост.

В международен мащаб криптовалутите се употребяват и като механизъм, с цел да бъде избегната корупцията в благотворителните организации и като превантивна марка за приключване на средства. Световната продоволствена стратегия (WFP) да вземем за пример, част от системата на Организация на обединените нации, употребява блокчейн технологията, с цел да обезпечи безвредно разпределение на паричната помощ за гладните.

Наскоро Европейският съвет за нововъведения към Европейската комисия разгласи конкурс за планове, употребяващи блокчейн технологията за обществени цели.

Според последни данни, оповестени от CoinDesk, макар че в областта на криптовалутите има доста опасности, опциите са много необятни с перманентното развиване на технологията. Криптовалутите, блокчейн технологията и децентрализацията, като цяло, могат да основат пазар, който се прави оценка на обща стойност от 10 трилиона $.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР