За единственият вариант да имаме държава, която да работи,

...
За  единственият вариант да имаме държава, която да работи,
Коментари Харесай

ИТН: Единственият вариант за работеща държава е смяна на системата


" За " " единственият вид да имаме страна, която да работи, е промяна на системата. Последният парламент потвърди, че системата сега се възпроизвежда по един и същи метод, без да се роди нещо, което да действа. Системата разрешава дълги интервали на недоразумение, което води до служебни държавни управления ", сподели Ивайло Вълчев от Има Такъв Народ в ефира на БНТ.

По думите му смяната на формата ще докара до смяна на наличието.

" В една възможна президентска република президентът незабавно назначава министър-председател от партията, която е спечелила парламентарните избори. Това води до бързо сформиране на държавно управление и Народното събрание стартира да действа. Не се губи време и не се влиза в безпринципни сделки ", добави Вълчев.

Той разясни, че президентската република не е завършек на парламентаризма, тъй като Народното събрание резервира цялостен надзор над държавното управление.

" Във всеки един миг кабинетът с избор на съмнение би могъл да бъде изпратен в оставка. Всичко това, което стои като страхове у хората, го има при всяка една система. Не виждам какви ще са деструктивните процеси при промяна на модела ", сподели още той.

От през днешния ден стартира подписка в огромните градове на страната за провеждането на референдум. Референдум, който цели свикването на избори за Велико национално заседание, което от своя страна да се заеме с изменение на формата на държавното ръководство на България – от парламентарна република в президентска такава. Инициативата е на " ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР