За душа със студена вода знаем - той дава енергия

...
За душа със студена вода знаем - той дава енергия
Коментари Харесай

Студеният душ е истински еликсир за кожата на лицето ни! Ето и още за това "чудо"

За душа със студена вода знаем - той дава сила и ни оказва помощ да се събудим по-лесно заран. Но това надалеч не са единствените изгоди за нас, когато се изкъпем с по-хладна вода. Кратките душове със студена или хладка вода имат страховит резултат върху кожата ни. Но какво тъкмо прави студената вода?

Виж още: Хем по-малко пластмаса, хем с повече пари в портмонето: Идеи за по-добър и бюджетен живот

Дава здравословен искра

Студените душове покачват циркулацията на кръвта. Това значи по-озарен тип на лицето ни. Но с цел да се реализира този здравословен тип не е нужно да седим дълго време под студения душ. Всъщност по-продължителното миене на лицето със студена вода също е задоволително. Освен това студената вода забавя стареенето, защото с нея се засилват и подтикват нервните ни окончания.

Стяга порите

Докато топлата вода уголемява порите и с нея по-лесно почистваме кожата си, към този момент почистената такава е хубаво да я " затворим " със студена вода. Освен това студената вода кара кръвоносните съдове да се свиват и по този начин ще имате по-рядко зачервявания и подпухнала кожа. 

Виж още: Вкусни, леки и домашни закуски, които и топят килограми

Облекчава признаците на раздразнения

Топлата вода работи възпалително на кожата - появяват се зачервявания, сърбеж, даже беления. Студената обаче работи тъкмо по противоположния метод. С нея могат да се облекчат алергични положения или даже псориазис.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР