За душа със студена вода знаем - той дава енергия

...
За душа със студена вода знаем - той дава енергия
Коментари Харесай

Студеният душ е истински еликсир за кожата на лицето ни

За душа със студена вода знаем - той дава сила и ни оказва помощ да се събудим по-лесно заран. Но това надалеч не са единствените изгоди за нас, когато се изкъпем с по-хладна вода. Кратките душове със студена или хладка вода имат страховит резултат върху кожата ни. Но какво тъкмо прави студената вода?

Дава здравословен искра
Студените душове покачват циркулацията на кръвта. Това значи по-озарен тип на лицето ни. Но с цел да се реализира този здравословен тип не е нужно да седим дълго време под студения душ. По-продължителното миене на лицето със студена вода също е задоволително. Освен това студената вода забавя стареенето, защото с нея се засилват и подтикват нервните ни окончания.

Стяга порите
Докато топлата вода уголемява порите и с нея по-лесно почистваме кожата си, към този момент почистена е хубаво да я "затворим " със студена вода. Освен това студената вода кара кръвоносните съдове да се свиват и по този начин ще имате по-рядко зачервявания и подпухнала кожа.

Облекчава признаците на раздразнения
Топлата вода работи възпалително на кожата - появяват се зачервявания, сърбеж, даже беления. Студената обаче работи тъкмо по противоположния метод. С нея могат да се облекчат алергични положения и даже псориазис.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР