За десета поредна година България и международната общност ще отбележат

...
За десета поредна година България и международната общност ще отбележат
Коментари Харесай

2-ри октомври - Международен ден на ненасилието

За десета поредна година България и интернационалната общественост ще отбележат Международния ден на ненасилието - 2 октомври.

На 15 юни 2007г., 2-ри октомври е разгласен за Международен ден на ненасилието с резолюция на Общото заседание на Организация на обединените нации, на която България е съавтор. Документът е подсилен от 142 страни.

С тази самодейност Организация на обединените нации удостоверява смисъла на концепциите за създаване на свят без принуждение, учреден на съгласие и съдействие сред страните и народите.
Днес всички ние живеем в свят цялостен с експанзия – на улицата, на работното място, в учебните заведения и детските заведения, даже в домовете ни. Тероризмът и войните са най – чудовищните и злокобни форми на принуждение, които всяка година вземат хиляди жертви и оставят милиони без дом, без работа, без сигурност, без бъдеще.

Всички ние имаме голяма потребност от ненасилие, ненасилие като философия и тактика, отхвърляща физическото принуждение като форма на разрешаване на спорове и проблеми, ненасилие, учредено на съгласие, поддръжка, любов и добрина.
Ресурсен център за хора в неравностойно състояние „ Надежда за всеки ” към Фондация „ Владиславово ” за поредна година ще означи 2 октомври - Международният ден на ненасилието със Ден на отворените порти.

На 02.10.2017г. експертите на центъра ще посрещнат, ще изслушат и ще оказват помощ на всеки, който желае да показа проблем, обвързван с разнообразни форми на принуждение или дискриминация.

С екипа на Ресурсен център за хора в неравностойно състояние „ Надежда за всеки ” можете да се свържете на адрес гр. Варна, ул. „ Сава ” №2, на страницата ни във Фейсбук или на тел. 0885 300 019, www. fvladislavovo.org
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР