За десет години броят на нощувките на туристи от Китай

...
За десет години броят на нощувките на туристи от Китай
Коментари Харесай

Графика на деня: Туризмът от Китай в ЕС расте над три пъти за 10 г.

За 10 години броят на нощувките на туристи от Китай в Европейския съюз се е нараснал над три пъти и към 2016 година доближава близо 25 милиона, демонстрират данни на европейската статистическа работа Евростат, публикувани във връзка формалното разкриване на европейската самодейност " ЕС-Китай 2018 – година, отдадена на туризма " ( " 2018 EU-China Tourism Year " ) във Венеция в петък, 19 януари.

Растежът на туризма от Китай надминава този от която и да е друга от водещите стопански системи в света като Съединени американски щати, Русия или Бразилия. Туристите от азиатската страна стоят за 6% от всички нощувки в Европейски Съюз от хора, които не са жители на някоя от страните членки.

Най-предпочитаните от тях дестинации, в коитио са маркирани над 70% от всички нощувки на китайски туристи в Европейски Съюз, са Англия (31%), Италия (18%), Франция (13%) и Германия (10%).

Китай пък е на осмо място измежду водещите 10 дестинации отвън Европейски Съюз за жителите на съюза. През 2016 година страната е привлякла 4% от европейците, пътували отвън Европейски Съюз, като общият брой на пътуванията им е бил 2.1 млн., а броят на нощувките – 32.5 млн. В топ 10 влизат още Съединени американски щати (19%). Турция (13%), Швейцария (12%), Норвегия (7%), Русия (5%), Тайланд (4%), Обединените арабски емирства (4%), Мароко (4%) и Египет (3%), демонстрират данните на Евростат.
Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР