2018 г. е все още в началото си и много

...
2018 г. е все още в началото си и много
Коментари Харесай

Графика на деня: 56% от хората по света са оптимисти за глобалната икономика през 2018 г.

2018 година е към момента първоначално си и доста хора по света са оптимистично настроени за идващите месеци. Според онлайн изследване, извършено от организация Ipsos измежду над 21.5 хиляди души в 28 страни, над три четвърти (76%), от хората по света считат, че тази година ще е по-добра от предходната. Доста по-умерен обаче е делът на хората, съгласно които през 2018 година международната стопанска система ще се показа по-добре спрямо 2017 година – приблизително 59% от популацията на включените в проучването 28 страни са оптимисти в това отношение.

Степента на положителни настройки варира доста, като съгласно анализаторите страните с по-висок дял на младежите като цяло са по-положително настроени от страните със застаряващо население. Така, Латинска Америка се оказва районът с най-високо ниво на оптимизъм, до момента в който в Европа настройките са най-негативни.

По отношение на персоналната им година най-голям е оптимизмът в Перу и в Колумбия, където по 93% от популацията чакат 2018 година да е по-добра от 2017 година На противоположния полюс е Япония, където над половината от хората са песимисти, а позитивните настройки се споделят от едвам 44% от популацията.

Подреждането остава сходно и при отговорите на въпроса дали хората считат, че международната стопанска система ще е по-силна през актуалната година. В това отношение обаче най-оптимистично настроени са китайците, където преди няколко дни стопанската система означи първото си годишно повишаване от 2010 година насам – през 2017 година растежът на Брутният вътрешен продукт на страната е бил с 6.9%. Според 86% от хората в Китай през 2018 година международната стопанска система също ще се радва на позитивно развиване и ще се показа по-добре спрямо миналата година. Най-песимистично настроени са французите – едвам 36% от тях чакат по-силна година за стопанската система в световен мащаб.
Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР