Все по-голяма част от фирмите в Европейския съюз използват социални

...
Все по-голяма част от фирмите в Европейския съюз използват социални
Коментари Харесай

Графика на деня: Само една трета от компаниите в България използват социални медии

Все по-голяма част от компаниите в Европейския съюз употребяват обществени медии, като най-често става дума за обществени мрежи като Фейсбук и LinkedIn. Това демонстрират оповестени през предходната седмица данни на Евростат. В разбора си създателите от европейската статистическа работа разделят обществените медии на четири съществени категории – с изключение на обществените мрежи, те включват корпоративни блогове и микроблогове като Twitter и Present.ly, интернет уеб сайтове за шерване на мултимедийно наличие като YouTube, Flickr и SlideShare, както и уики-базирани принадлежности за шерване на познание.

Според данните на Евростат, през 2017 година близо половината от бизнеса в Европейски Съюз (47%) е употребявал най-малко един тип обществени медии. За съпоставяне, през 2013 година това са правили под една трета от фирмите в икономическия блок.

Българските предприятия са в групата на тези, които се възползват в най-слаба степен от опциите, предоставяни от обществените медии – през миналата година такива са употребили единствено 34% от локалните компании. Шампиони по индикатора са сдруженията в Малта – 74% от тях разчитат на такива принадлежности, с цел да развиват бизнеса си.
Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР