За дълъг и щастлив живот експертите препоръчват правилно хранене, упражнения

...
За дълъг и щастлив живот експертите препоръчват правилно хранене, упражнения
Коментари Харесай

Как да живеем поне до 100 години: Съветите на столетниците

За дълъг и благополучен живот специалистите предлагат вярно хранене, извършения и постоянни медицински прегледи. Важна роля в тази ситуация обаче играе освен грижата за физическото ви положение, само че и за психическото. 

Ето и препоръките на столетниците, които са прекрачили границата от един век:

Изградете удобни взаимоотношения

101-годишен деец от Втората международна война на име Леонард Бейкър е работил в държавното управление съвсем 40 години, преди да се пенсионира. Всъщност той продължава да работи и до през днешния ден: някогашният държавен чиновник написа детски книги и неотдавна получава патент за въведената от него футболна каска, която понижава риска от разтърсване. Според самия мъж той е благополучен и цялостен с сила с помощта на брачната половинка си, с която се дами през 1954 година През целия му живот тя го поддържа, поучава го какво да прави в дадена обстановка и не го упреква в обстановки, когато нещо се обърка.

„ Джанет постоянно е била идеалната сродна душа “, споделя Леонард за жена си.

Правете това, което в действителност обичате

107-годишният Шицуи Хакоиши от Накагава има вяра, че преди всичко е значимо да посветите живота си на обичания си бизнес, който ще ви носи наслада и ще ви стимулира да покорявате нови върхове. Самата Сицуи към момента работи като фризьорка, от което е необикновено щастлива и към момента няма желание да се пенсионира. Освен това дамата дава отговор за подстригването и оформянето на клиентите в личния си салон за хубост: тя го отвори малко след гибелта на брачна половинка си във войната във Виетнам.

" Моята работа е моята пристрастеност. Всеки ден е благословия за мен ", признава Шицуи.

Приемете това, което не можете да контролирате

Бившият боен Колин Бел, който неотдавна отпразнува 102-ия си рожден ден, на собствен ред поучава да приемате нещата по-просто, изключително в случаите, когато нищо не зависи от вас. Колин осъзна значимостта на този метод към живота след раждането на децата си, чието образование не беше елементарно за него. Самият той признава, че е избрал неверна тактичност – бил е прекомерно непоколебим и сериозен, до момента в който е трябвало да бъде по-толерантен, благ и разбиращ както към децата, по този начин и към брачната половинка си. Между другото, Колин също й е доста признателен: обичаната му постоянно беше до него през целия му живот и му отвори очите за доста неща.

" Моята обичана Кат постоянно е била мой ментор. Тя постоянно е необикновено блага и толерантна към мен и другите. Мисля, че това ми се отрази през годините ", споделя Колин. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР