За да започнете прочистването, трябва да включите в диетата си

...
За да започнете прочистването, трябва да включите в диетата си
Коментари Харесай

Как да прочистим черния дроб след преяждане

За да започнете прочистването, би трябвало да включите в диетата си храни с високо наличие на витамини и да консумирате всекидневно питиета с детоксикиращи свойства. 
Започнете да спортувате (дори постоянните извършения са подходящи), с цел да ускорите кръвообращението и да премахнете продуктите от разграждането на алкохола от тялото.
В началото е належащо да се обърнете към медикаменти, които обезпечават елиминирането на нездравословни субстанции от тялото, в това число от чернодробните тъкани. най-популярните ентеросорбенти са Polysorb, Enterosgel, Polyphepan и деен въглен.
По време на прочистването на черния дроб не можете да стоите дълго време в непроветрена стая. Важно е в кръвта да получава задоволително О2.
След това би трябвало да облекчите натоварването на храносмилателната система. Ще би трябвало да изключите от диетата си полуфабрикатите, бързото хранене, пушените меса, тлъстите меса, богатите на месо супи. 
Попълнете ежедневното меню с пресни зеленчуци и плодове. Няколко пъти седмично, хапвайте 100-150 g мазни морски риби, зърнени храни и супи на пюре.
Пийте доста течности при пречистване на черния дроб от токсични субстанции. Етиловият алкохол въздейства поради това, че калият, магнезият, фосфорът, нужни за възобновяване на хепатоцитите, напущат тялото дружно с течността. 
За попълването на запасите от микроелементи ще помогне освен за вярното хранене, само че и също компотите, желатинът, соковете и плодовете. Подходящи са минералните и трапезни води, черния или зелен чай, чаят от лайка, соковете и ферментиралите млечни питиета.
Чудесен метод за бързо възстановяване на чернодробната функционалност е пиенето на чаша сок от алена боровинка 2-3 пъти дневно. Изцедете сока от 200 г пресни плодове, отцедете го в обособена купа. Добавете 2 чаши вода към сухия излишък и кипнете за 10 минути.
Можете също по този начин да прочистите черния дроб с инфузии от лечебни растения. Млечен бодил, брезови пъпки, корени от глухарче, плодове от хвойна сполучливо се оправят с тази задача.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР