За да запазят своите красиви форми и да цъфтят редовно,

...
За да запазят своите красиви форми и да цъфтят редовно,
Коментари Харесай

Научете тънкости при отглеждане на кактуси през зимата

За да запазят своите красиви форми и да цъфтят постоянно, кактусите се нуждаят от по-специална подготовка и грижи през зимата. Общото предписание е, че през този годишен сезон те се съхраняват при по-ниски температури и без поливане.

Стаите, в които ще настаните кактусите, не би трябвало да са доста топли. Необходими са относително ниски температури, които са разнообразни за обособените типове.

Така да вземем за пример кактусите от жанр Coryphanta, Opuntia и други се съхраняват през зимата при температура 5-8°С без поливка, а тези от жанр Aporocactus, Astrophytum, Echinofossulocactus и други - при температура 14-16°С с от време на време овлажняване. Някои, като тези от жанр Pyrrhocactus, устоят до -10°С, което значи, че те могат да зимуват при доста по-ниски температури от стайните, поучават от sinor.bg.

Обърнете внимание на така наречен епифитни зимно цъфтящи кактуси от жанр Rhypsalis и Zygocactus. При тях покоят е през септември - октомври, когато поливният режим е най-малък и се ускорява последователно през ноември, с цел да могат през зимния интервал да цъфнат щедро.

Много постоянно има усложнения в намирането на уместно място за предпазване на кактусите през зимата, изключително в случай че сбирката е по-голяма. В този случай може да се постъпи по този начин: избират се растенията от тези родове, които не се нуждаят от поливка през зимата.

Изваждат се от саксиите. Почиства се част от почвата, без тази към корените. Увива се в суха хартия всеки кактус поотделно и се подреждат в щайги или други съдове на няколко реда. Така готови, кактусите могат да се съхраняват в изби или тавански пространства, където температурата не пада под 0°С.

Не се опасявайте, в случай че през пролетта забележите, че доста от тях са увехнали и деформирани - засадени още веднъж, те доста бързо се възвръщат и развиват обикновено.
Свързани вести Зеленчуци в саксии? Защо не
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР