За да увеличат натиска върху правителството, рано призори френските фермери

...
За да увеличат натиска върху правителството, рано призори френските фермери
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се срещна със земеделските производители

За да усилят натиска върху държавното управление, рано на разсъмване френските фермери стачкуваха в департамента Ивлин, който е единствено на час път от столицата Париж.

" Няма да спрем.Не мога да кажа докога ще продължим,но няма да спрем.Ако през днешния ден не получим минимума, самопризнание от нашите сънародници за нашата работа, ние няма да спрем ", безапелационен е Янис Балтзер, водач на аграрни синдикат.

Земеделците даже възпламениха огън пред постройката на префектурата в Ажен, в югозападна Франция. Синдикатите желаеха съответни дейности от държавното управление за справяне с техните проблеми, които включват несъразмерни съгласно тях финансови такси и правила за запазване на околната среда, както и незадоволителни изкупни цени за тяхната продукция. Блокадите провокират тапи по пътищата и закъснение на снабдяването със артикули.



" Ако обстановката продължи да ескалира, ще би трябвало да спрем работа, тъй като няма да се оправим ", съобщи Жан -Люк Брес - управител на транспортна компания.

Още през вчерашния ден, кабинетът на премиера Габриел Атал реши да не препятства барикадите. Утре се чакат съответни оферти от министър на земеделието на Франция.

Гръцки фермери са недоволни от индустриалните цени и ниските обезщетения. Фермерите упорстват за по-голямо финансиране поради загубите от естествените бедствия и съответна инфраструктура за отбрана от наводнения и пожари.Те също по този начин желаят 100% отплата за загубите на годишна продукция и капитала, вложен в засаждане на култури.

Протестират и фермерите в Румъния. Разговорите с държавното управление са без резултат.



" Търсим правата си от 14 дни, 14 дни! ", сподели протестиращ.

В Брюксел, Председателят на европейската комисия се срещна с представители от бранша.
Как можем да повишим стандарта на живот на фермерите и по какъв начин можем да използваме по-добре знанията и технологиите? Това са единствено част от въпросите, пред нас, сподели шефът на европеската комисия.

" Всички имаме едно и също възприятие за необходимост, че нещата би трябвало да се подобрят и че би трябвало да намерим нов път напред и общи и трайни решения за проблемите, с които всички вие сте пределно наясно ", уточни Урсула фон дер Лайен - ръководител на Европейска комисия

Противоречията би трябвало да се преодолеят посредством разговор, безапелационна е Урсула фон дер Лайен.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР