За да сме красиви, трябва да спим поне по 8

...
За да сме красиви, трябва да спим поне по 8
Коментари Харесай

Продуктите, които да използваме само вечер

За да сме красиви, би трябвало да спим най-малко по 8 часа на нощ. Когато не си набавим нужната доза сън, на сутринта освен тъмните кръгове под очите са ни проблем, само че и кожата ни губи естествената си червенина, наподобява сивкава, отпусната, а нерядко и по-мазна от нормално.

Освен здравословно количество сън, експертите поучават да се възползваме оптимално от времето, което кожата ни употребява за възобновяване, като прибавим към бюти рутината си преди лягане тези четири продукта.

Ексфолиант

Използвайте ексфолиант, когато измивате лицето си вечер, с цел да подготвите кожата за останалите артикули, които би трябвало да доближат до кожата ви в дълбочина, като почистите мъртвите кафези и останалите замърсявания, с които мицералната вода или лосионът за премахване на грим не са се справили. Използвайте артикул, който работи добре на вашия вид кожа и прави гальовен пилинг. Освен това оставете този вид козметика за вечерта, защото потреблението на ексфолиант заран единствено отваря порите и ги прави по-податливи на замърсявания.

Ретинол

Ретинолът има решаваща роля в подмладяването на кожата на молекулярно равнище. Витамин А заздравява връзките сред клетките и също така взе участие във образуването на колаген. Може даже да се възползвате от овлажнители, в които се съдържа ретинол, като по този начин ще съкратите времето за грижа и ще осигурите на кожата си отбраната, от която тя се нуждае. Друг вид е да се доверите на някой от серумите, които в последно време са много известни, а кожата ги всмуква незабавно, откакто ги нанесете.

 Продуктите, които да използваме единствено вечер

Пептиди

Хубаво е да употребявате пептидите главно нощем, защото техните аминокиселини са от особена значимост за възстановителния развой на кожата. Пептидните връзки оказват помощ на колагеновите глава да се съединят още веднъж, в случай че денем са се разпаднали, а всичко това способства за възвръщането на еластичността в кожата. От тези потребни свойства можете да се възползвате оптимално, като си набавите околоочен крем с пептиди, защото за фината кожа на тези зони те са изключително значими.

Продукти срещу акне

Повечето лосиони, кремове и измиващи гелове са доста мощни и постоянно изсушават кожата, причинявайки зачервявания, които не са по никакъв начин приятна панорама денем. Ето за какво експертите предлагат да ги употребяваме преди лягане, с цел да има време кожата ни да се възвърне и успокои от третирането.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР