За да се забави стареенето на мозъка, е необходимо да

...
За да се забави стареенето на мозъка, е необходимо да
Коментари Харесай

Проучване разкри кой е най-важният продукт за подобряване на паметта

За да се забави стареенето на мозъка, е належащо да се усили делът на храните, съдържащи омега-3 мастни киселини. Те се съдържат в мазните риби - сьомга, скумрия, херинга и риба звук, написа inoSMI, базирайки се на Eat This, Not That.
Омега-3 мастните киселини оказват помощ за попречване на увреждането на паметта. Пикът на потенциала на човешката памет е в интервала от 20 до 30 години. След това способността за запомняне на информацията става по-слаба. Много хора виждат, че паметта им се е влошила към 40-годишна възраст. За да забавите този развой, би трябвало да обогатите мозъка си с омега-3 мастни киселини.
Мастните киселини оказват помощ на мозъка да създава повече нови кафези. Това способства за поддържането на паметта в работно положение и здравето на мозъка като цяло.
Според изследвания постоянната консумация на мазна риба е предварителна защита на деменцията и заболяването на Алцхаймер – болести, свързани с възрастта, свързани с внезапно утежняване на способността на мозъка да запомня информация.
Въпреки това омега-3 мастните киселини са потребни освен за мозъка. Те понижават и риска от развиване на сърдечно-съдови болести и артрит.
В аптеките можете да закупите разнообразни хранителни добавки с омега-3 киселини, известни като рибено масло. Но съгласно Националния институт по опазване на здравето в Мериленд, Съединени американски щати, яденето на мазна риба е доста по-здравословно. Това е по този начин, тъй като рибата е богата на други значими хранителни субстанции за мозъка, с изключение на омега-3.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР