За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете

...
За да се свари бързо бобът, трябва да го залеете
Коментари Харесай

Кулинарни съвети за приготвяне на зеленчуци

За да се свари бързо бобът, би трябвало да го залеете със студена вода и незабавно да го сложите да се вари. В момента в който кипне, налейте още малко студена вода.

Повторете това четири пъти. След четиридесет минути бобът, който по принцип се вари много мъчно, ще е сварен изцяло.

За да се задуши бобът, наложително използвайте отворен съд. Ако задушавате боба под похлупак, той ще стане мрачен на цвят. Най-добре се задушава фасул в глинен съд.

Грахът е добре да се накисне във вода два часа и едвам тогава да се вари. Така квалифициран, грахът става извънредно гальовен на усет и се топи в устата.

Не добавяйте доматеното пюре сурово в супата, тъй като ще й придаде горчив усет. Задължително е леко да го запържите, тогава усетът на супата ще е богат и кондензиран.

Когато вършиме салата от варени картофи, с цел да стигне за всеки, имайте поради, че един картоф стига за един човек. Добре е да съчетаете варените картофи с варени яйца.

 Грах Яхния

Ако употребявате алено цвекло за салата, полейте нарязаното цвекло с олио, добре го разбъркайте и едвам тогава прибавете останалите съставни елементи. Така цвеклото ще резервира цвета си.

За да сварите добре картофите и те да имат прелестен усет, прибавете във водата, в която се варят, половин чаена чаша прясно мляко. Това се отнася обаче единствено за обелени картофи.

Когато варите броколи, използвайте подсолена вода и не оставяйте броколите да се варят повече от пет минути, с цел да не изгубят наситения си зелен цвят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР