За да се сложи край на спекулациите тя е пуснала

...
За да се сложи край на спекулациите тя е пуснала
Коментари Харесай

Захариева: Не съм превишавала квотата на ръководителите на задграничните представителства

За да се постави завършек на спекулациите тя е пуснала писмен въпрос до Генчовска какъв е броят на лицата, които не са част от дипломатическата работа
Екатерина Захариева не е превишавала квотата на ръководителите на задгранични представителства до момента в който е била министър на външните работи в държавното управление на ГЕРБ. Това декларира самата тя в обществената мрежа Facebook.

Депутатът от ГЕРБ-СДС напомня, че съгласно Закона за дипломатическата работа те не би трябвало да надвишават 20 на 100, като условието е инструктивно, а не императивно.

„ Най-отговорно декларирам, че тази квота в никакъв случай не е била превишавана, до момента в който съм била министър на външните работи. “, безапелационна е тя.

„ С огромна изненада през вчерашния ден чух представители на държавното управление да настояват, че по времето на ГЕРБ сме назначили по-голям брой от избрания по закон, които не са част от дипломатическата работа. “, написа още Захариева.

„ За да спрат спекулациите по тази тематика, през днешния ден зададох писмен въпрос до външния министър Теодора Генчовска какъв е броят на лицата, назначени за ръководители на задграничните представителства, които не са част от дипломатическата работа. “, приключва депутатът от ГЕРБ-СДС.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР