За да се преборим с есенната умора, трябва да поставим

...
За да се преборим с есенната умора, трябва да поставим
Коментари Харесай

Енергийно зареждане в началото на новия сезон

За да се преборим с есенната отмалялост, би трябвало да сложим основите за положително здраве от в този момент.

През есента доста хора страдат от отмалялост и липса на сила. Но тъкмо при започване на сезона е най-хубавото време да се предпазим от неприятния резултат, като се погрижим за здравето си и позитивното въодушевление. За да го създадем, би трябвало да допълним ежедневната си рутина с няколко дребни, само че ефикасни стъпки за цялостно енергийно зареждане.

Започнете със съня

През есента нормално започваме да работим с по-бързи обороти и затова равнищата на стрес в тялото ни се покачват. Това непосредствено се отразява върху качеството на съня ни и времето за отмора. Според изследване в Америка губим съвсем 40% от качествените часове за сън в средата на есента. Затова е значимо да си изградим прецизна рутина, която да ни дава задоволително време за отмора.

 Енергийно зареждане при започване на новия сезон

Ако имате проблем със заспиването, пробвайте да пиете чай от лайка или мащерка тъкмо преди лягане, с цел да успокоите организма си.

Хранене и хидратиране

Важно изискване за положителното здраве и равнищата на активност е положителната храна и оптималното количество вода, което одобряваме всеки ден. Старайте се да допълвате менюто си с повече от сезонните плодове и зеленчуци като спанак, грозде, ябълки и моркови. Те са най-подходящи в този миг, тъкмо тъй като виреят в тази част на годината и най-добре въздействат на организма ни в този момент. В този сезон е значимо да си набираме и задоволително комплицирани въглехидрати, които ще ни заредят с сила и мощ.

Разхождайте се повече

През студените дни нормално се застояваме повече във у дома, тъй като времето на открито не ни притегля толкоз да излезем. Но е значимо да останем дейни през всички сезони, по тази причина търсете нови способи да вмъквате мини разходки по няколко пъти дневно. Избирайте тези часове от деня, в които към момента сияе мощно слънцето, с цел да се зареждате с витамин D.

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР