За да се поддържа оптимално тегло, правилното съотношение между калории

...
За да се поддържа оптимално тегло, правилното съотношение между калории
Коментари Харесай

Чудите се защо качвате килограми? Ето 7 причини, които могат да ви помогнат в борбата с теглото!

За да се поддържа оптимално тегло, вярното съответствие сред калории и консумиране на сила е значимо. Но от време на време, макар здравословното хранене и постоянните тренировки, се появяват непотребни килограми.

Ето някои от аргументите, които могат да причинят затлъстяване.

Депресия

Ако приемате антидепресанти, те могат да причинят тежко затлъстяване, само че самото възприятие на меланхолия може да докара до повишение на тежестта. Проучване от 2010 година в списанието на Американския вестник за публично здраве откри, че тъжните и самотни човеци са склонни към затлъстяване, тъй като употребяват мазнини и добавки и прескачат физическата интензивност.
Това положение е известно и като прочувствено преяждане.

Лекарства

Противозачатъчните, стероидите, бета-блокерите или мигренозните медикаменти могат да провокират повишение на тежестта. Някои от тези медикаменти покачват апетита и забавят метаболизма. Ако забележите, че тежестта Ви се усилва, консултирайте се с Вашия доктор за смяна на лекарството.

И това е забавно: 8 непредвидени способи за понижаване на бръчките
- четете тази и още потребни вести на zdrave.to


" Мързеливи " вътрешности

Ако имате проблеми с " мързеливи " вътрешности и муден метаболизъм, това може да е повода за неочакваното Ви затлъстяване. Пийте задоволително вода денем, приемайте задоволително количество фибри и ежедневната консумация на пробиотици може да ви помогне да се справите с този проблем.

Липса на витамини и минерали

Липсата на витамин D, магнезий и желязо може да повлияе на равнището на вашата сила и затова на вашата активност. Ако нямате сила за здравословен метод на живот и физически извършения, непотребните килограми елементарно ще доближат до тялото ви. Проверете равнището на витамини и минерали в тялото си и надлежно коригирайте вашата диета.

Липса на сън

Когато не спите задоволително, тялото ви не може да действа вярно и затова стартира да съхранява мастните тъкани. Липсата на сън тялото възприема като стрес, а когато организмът е в това положение, целият метаболизъм е нарушен. Липсата на сън провокира спомагателен стрес, с който мнозина се борят с хранене повече от нормалното.

Менопауза

По време на менопаузата, дамите имат муден метаболизъм, изменчиво въодушевление, ниско качесто на съня и нараснал вкус. Естрогенът (хормон, който служи за поддържане на теглото) изчезва и това стартират да натрупват килограми към кръста. Ако сте в менопауза, обърнете внимание на това, което консумирате и постоянно се упражнявайте.

Различни болести

Има редица болести, които предизвикват затлъстяване. Жените, които имат кисти на яйчниците, могат да качат до 15 кг за къс интервал от време. Проблемите с черния дроб, бъбреците, сърцето и щитовидната жлеза могат също да причинят струпване на мазнини в тялото.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР