За да получи нова енергия БСП трябва да има ново

...
За да получи нова енергия БСП трябва да има ново
Коментари Харесай

Паскалев: За да получи нова енергия, БСП трябва да има ново ръководство 


За да получи нова сила Българска социалистическа партия би трябвало да има ново управление. Това сподели в предаването " Това е България " на Радио " Фокус " Костадин Паскалев, член на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Той е основател на самодейността за обединяване на лявото. Паскалев сподели, че на 29 ноември е била първата среща, на която е била изразена ясната воля, че е належащо да се разясняват концепциите за обединяването на база на политики.

На 19 януари 2023 год., в Пловдив следва втора такава среща. На нея още веднъж ще се разискват хрумвания и правила за реализиране на ляво обединяване, процесът продължава, сподели Паскалев.

" Реално ние приказваме към момента за главните хрумвания и правила, които са част от този разговор, само че няма да взимаме решение.

За политическата конюнктура в страната Паскалев сподели, че сме очевидци на " хлъзгане по повърхността ", а не влизане в дълбочина в проблемите на страната. Като че ли този парламент не желае да се заеме с действителните проблеми на хората.

Според него, присъединяване на Българска социалистическа партия във всевъзможни сделки при третия мандат ще бъде извънредно безпринципно. " Пределно наясно сме, че Българска социалистическа партия има своите решения да не взе участие в държавно управление, с поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи и считам, че откакто има изразена кардинална позицияь тя би трябвало да се отстоява ", сподели Паскалев.

По думите му, на този стадий не могат да бъдат осъществени концепциите на левите. Обединение за по-широко ляво пространство на идващите избори ще даде едно доста по-значимо посланичество и действително може да се стигне до една ляво политическо обединяване, което да завоюва по-сериозно политическо пространство.

На идната среща на 19 в Пловдив ще бъдат обсъждани проблемите по тематиките финанси, стопанска система, енергетика, земеделско стопанство, обществена политика, анти монополна политика, обучение и опазване на здравето, написа burgas24. bg.

Най-силната паника е загубата на вяра у българския гласоподавател, заличаване на очакванията на българските към по-добър живот и липса на вероятност, разяснява още Костадин Паскалев.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР