За да победите безсънието, трябва да се научите да свързвате

...
За да победите безсънието, трябва да се научите да свързвате
Коментари Харесай

Специалист посочи как да преодолеем безсънието

За да успехите безсънието, би трябвало да се научите да свързвате леглото единствено с релаксация, за това би трябвало единствено да спите и да вършиме секс в него. Това умозаключение направи общопрактикуващият доктор, диетолог и ефирен водещ Майкъл Мозли в колонката си за Daily Mail.

Специалистът сподели, че всевъзможни проблеми със съня - от бодърствуване до сънна апнея и синдром на неспокойните крайници - въздействат отрицателно на действието на вътрешните органи, намаляват имунитета и половото предпочитание. Той цитира наскорошно изследване на Медицинското учебно заведение в Харвард с над 170 000 души, което демонстрира, че мъжете и дамите, които спят добре, живеят надлежно приблизително 4,7 и 2,4 години по-дълго от тези, които страдат от бодърствуване.

В това отношение е значимо да се усъвършенства хигиената на съня с всички налични средства, сподели Мозли. Едно от решенията на казуса е понижаване на времето, прекарано в леглото.

„ Може да наподобява контраинтуитивно, само че е известно, че лечението за ограничение на съня е един от детайлите на когнитивно-поведенческата терапия за бодърствуване . И може да бъде доста ефикасен. (…) Ако си лягате единствено когато сте в действителност изтощени, това ще научи мозъка ви да свързва леглото със сън и секс – и нищо друго ”, счита Мозли.

Основната цел на лечението е човек да прекара в сън 85 до 90 % от времето си в леглото, изясни Мозли. За да извършите това, би трябвало да си легнете не за 8 часа, а за 6 или 7 часа. През първите дни човек може да страда от дневна унесеност и заплеснатост, само че след две седмици компликациите при заспиване и неочакваните събуждания през нощта ще се появяват по-рядко. В резултат на усъвършенстваното качество на съня човек ще стане по-енергичен и ще се освободи от умората, добавя лекарят.

В умозаключение Мозли напомни, че в допълнение към лечението за ограничение на съня, постоянните извършения, намаляването на приема на кофеин и навременното изключване на джаджи вечер ще оказват помощ да се отървете от безсънието.

По-рано дерматологът-трихолог Юлия Галямова предизвести за рисковите последствия от спането с мокра коса. Ако не изсушите косата си вечерта и си легнете, влагата върху възглавницата ще докара до хипотермия и вследствие на това развиване на неврит и отит на междинното ухо, сподели тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР