За да облекчат работата на болниците по време на четвъртата

...
За да облекчат работата на болниците по време на четвъртата
Коментари Харесай

Дават ваучери за храна на всеки, който се ваксинира

За да облекчат работата на лечебните заведения по време на четвъртата вълна, от здравното министерство плануват специфичен пакет за Коронавирус зони в ДКЦ-тата и медицинските центрове у нас. Въпреки данните и тревожната наклонност към днешна дата не се постанова стягане на ограниченията на национално равнище, разгласи здравният министър Стойчо Кацаров. Няма да се постановат и по-строги ограничавания в столицата, само че ще се ускори контролът за съблюдаване на съществуващите ограничения. A в Бургас държавният основен здравен контрольор заяви, че ще се раздават ваучери за храна в 5 огромни града в страната на всеки, който се имунизира. Голям % от смъртните случаи са точно при неимунизирани пациенти, изясни Ангел Кунчев.

Според доцент Ангел Кунчев няма да има резултат, в случай че бъдат въведени по-строги ограничения против разпространяването на COVID-19, в случай че тези, които работят сега, не се съблюдават. Това са и наблюденията на здравните управляващи. Затова се ускорява и контролът по спазването им взаимно с полицията, РЗИ и Агенцията по храните. Най-добрият вид за справяне с пандемията, съгласно Кунчев, е имунизацията, защото доста дребна част от ваксинираните стигат до болнично лекуване.

За последната седмица от COVID-19 са умряли 131 души. Само трима от тях са били ваксинирани с две дози от имунизацията. Затова здравните управляващи ще се борят да вдигнат темпа на имунизация посредством ваучери от огромна комерсиална верига.

„ На шест места в страната, които демонстрираха благосклонност и ще спонсорират този развой ще стимулират жителите с ваучери за всеки ваксиниран, да създадем опция за всеки, който желае да се ваксинира да го направи. Плюс създаване на нови имунизационни пунктове, там където има потребност “, съобщи доцент Ангел Кунчев.

Областният щаб в Бургас не вкара нови ограничения. Ще бъдат командировани обаче служители на реда и инспектори на РЗИ за по-строг надзор. Разкриват се и в допълнение кревати. В болничното заведение в Поморие всичките 15 обособени са запълнени на 100%, а лекарите изнемогват поради липса на личен състав.

„ Една сестра дневно и един доктор дневно и в същото време сестрата отива след стерилизация в отделението си да работи ".

Ако не получите помощ ще стигнете ли до затваряне?

– Най-вероятно ще затворим, сподели доктор Кирил Хинов, шеф на УМБАЛ-Поморие.

„ Ще направя заповед. До края на седмицата желаех пролонгация от доктор Хинов, тъй като той беше безапелационен, че не може повече да продължава освен това натоварване. До края на седмицата съм изискал пролонгация, защото следва на следващия ден да издам заповед от извънболничната помощ да бъдат командировани чиновници “, съобщи доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.

В Пловдив, който също е в „ алената зона “, се взе решение Коронавирус леглата да набъбнат до 800. Ще забранят огромните събори.

" Вчера при мен пристигна кметът на една община и сложи въпроса, че при него се плануват разнообразни събори в обитаеми места - ние ще въведем безапелационна възбрана за сходен тип събирания, тъй като на тези събори са ужасно доста хора, делта разновидността на ковид е присъщ с доста бързо разпространяване “, съобщи Ангел Стоев, регионален шеф на Пловдив.

Русе от през днешния ден също е в „ алената зона “, само че и там нови ограничения не се плануват. Ще се заложи на мощна имунизационна акция.

Автор: Екип на " По света и у нас`.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР