„За да няма спекулации защо ПГ на ГЕРБ - СДС

...
„За да няма спекулации защо ПГ на ГЕРБ - СДС
Коментари Харесай

ГЕРБ обяви при какъв дневен ред ще влезе в пленарната зала

„ За да няма спекулации за какво ПГ на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили не е в пленарна зала, с цел да обезпечи кворум, на извършения тази заран председателски съвет още веднъж беше показана стратегия за седмичните съвещания на Народното събрание, която е отвън публичния дневен ред “, посочи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя разгласи и при какъв дневен ред от парламентарната група ще бъдат непроменяемо в зала.

„ Нашата парламентарна група упорства обсъжданите законопроекти в пленарна зала да са от дневния ред на българското общество, от дневния ред на България и на Европа. Ние в дух на конструктивизъм предложихме на Председателски съвет да се създаде дневен ред, който дава отговор на публичните упования, а точно всички законопроекти, които касаят средствата от Плана за възобновяване и резистентност, тъй като към този момент няколко дни се спекулира и с тази тематика. В този смисъл още веднъж декларирам, че нашата парламентарна група ще бъде постоянно в зала, когато се разисква закон, касаещ Плана за възобновяване и резистентност и средствата от Европейски Съюз. Втората тематика, по която ние ще бъдем в пленарната зала е Законът за държавния бюджет, този за ДОО и този за НЗОК. Третата тематика, която излиза и отвън рамките на българския парламент и е тематика от дневния ред на Европа е тематиката за Северна Македония “, сподели Атанасова.

Десислава Атанасова уточни, че в случай че тя влезе в дневния ред на Комисията по външна политика през днешния ден - парламентарната им група ще влезе в пленарна зала.

Тя уточни, че по тематиката за Северна Македония още веднъж е имало редица спекулации. „ Нека още веднъж да подче
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР