За да намали приходите, които финансират войната на Русия срещу

...
За да намали приходите, които финансират войната на Русия срещу
Коментари Харесай

Лидерите на Г-7 обявиха нови ограничения срещу Русия, този път за търговията с диаманти

За да понижи приходите, които финансират войната на Русия против Украйна, Групата на седемте (G7) разгласи проекти за ограничение на търговията с диаманти с Руската федерация на среща на върха в Хирошима.

Това се споделя в взаимно изказване на водачите на Г-7 в петък, в първия ден от тридневната среща на върха в Хирошима, оповестява Rubryka.

Страните от Г-7 - Съединени американски щати, Япония, Германия, Обединеното кралство, Франция, Италия и Канада - подчертаха, че ще продължат да лимитират достъпа на Русия до техните стопански системи и ще разширят дейностите си за ограничение на износа на всички продукти, технологии, индустриално съоръжение и услуги, нужни за военните коли на Руската федерация

" Голямата седморка " също по този начин даде обещание да предотврати избягването и заобикалянето на глобите против Русия, по-специално посредством трети страни. Г-7 повтори апела към трети страни неотложно да спрат да оказват материална поддръжка на съветската експанзия, „ в противоположен случай това ще докара до съществени загуби “.

Г-7 разгласи, че ще продължи да работи в тясно съдействие за ограничение на търговията и потреблението на диаманти, добивани, обработени или създадени в Русия.

Държавите ще работят с основни сътрудници за дейно използване на бъдещи наказания, в това число посредством технологии за следене.

Освен това Г-7 ще работи за в допълнение ограничение на потреблението на интернационалната финансова система от Русия. Страните увериха, че подхващат ограничения за понижаване на способността на Русия да заобикаля глобите посредством клонове на съветски банки в трети страни.

Страните също са „ решени “ да продължат рестриктивните мерки върху енергийните доходи на Русия. Досега наказания бяха наложени върху суровия нефт и петролните артикули от Руската федерация.

На 19 май в Япония стартира тридневна среща на върха на Г-7, на която водачите на страните участнички ще обсъдят обстановката в Украйна, нуклеарното разоръжаване, районните въпроси, международната стопанска система, както и световни въпроси като изменението на климата, здравето и развиването.

На срещата на върха участват и представители на Европейски Съюз - ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Очаква се президентът Володимир Зеленски да вземе присъединяване в срещата на водачите на " Голямата седморка ". На 19 май обаче той дойде в Саудитска Арабия за първи път по време на мандата си.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР