За да могат в комплекс да се решат всички проблеми

...
За да могат в комплекс да се решат всички проблеми
Коментари Харесай

Д-р Адемов: За решаване проблемите на хората с увреждания трябва да се носи политическа отговорност!

За да могат в комплекс да се решат всички проблеми на хората с увреждания би трябвало да има политическа поддръжка, носене на политическа отговорност. Експертната отговорност не е задоволителна.

Това сподели ръководителят на обществена комисия и народен представител от Движение за права и свободи доктор Хасан Адемов в Народното събрание, представен от организация " Фокус ". Коментарът му бе след чуването на министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, който рапортува пред народните представители за законодателните промени за хората с увреждания.

„ Очевидно е, че единствено с експертни решения, този въпрос няма по какъв начин да бъде решен ", уточни доктор Адемов. „ Имате поддръжката на специалистите в министерството, по някои от въпросите и на Националния съвет на хората с увреждания и на майките на деца с увреждания. Тази поддръжка явно не е задоволителна ", се обърна Хасан Адемов към министър Бисер Петков. „ По част от проблемите има радикално противоположни отзиви и мнения, които няма по какъв начин да бъдат обединени въз основата на експертизата, която оферирате, колкото и правилна да е тя ", уточни депутатът от Движение за права и свободи. „ Няма по какъв начин на експертно равнище казусът да бъде решен, тогава ръководещото болшинство носи политическа отговорност за решаването му ", разгласи Хасан Адемов и прикани ръководещото болшинство и държавното управление да поемат своята отговорност.

„ Да сте чули мнението на министъра на финансите по тези въпроси, аз не съм. Мнението на отрасловия вицепремиер, такова мнение няма ", разяснява той. „ Намерете единодушие, подготвени сме да го подкрепим ", сподели още Хасан Адемов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР