За да изкарат тройка на матурата, зрелостниците трябва да познават

...
За да изкарат тройка на матурата, зрелостниците трябва да познават
Коментари Харесай

Николай Денков стъжни живота на зрелостниците: И тройките на матурите ще са трудни

За да изкарат тройка на матурата, зрелостниците би трябвало да познават най-малко една трета от материала. Надявам се специалистите да се съобразят с тази смяна, тя няма да е шокова и ще балансират дилемите. За мен не е обикновено да приключват приблизително обучение хора, които не схващат 75% от материала. Това съобщи министърът на образованието Николай Денков.

По думите му това ще бъде първият випуск, който приключва 12-и клас по новия закон. Промените са по-големият брой въпроси с открит отговор и задачата е да се показват по-добре децата, които могат да мислят и да се показват, а не тези, които наизустяват или които отгатват отговора „ на тото ”. Той разясни, че матурите ще са уравновесени, тъй че децата да са стимулирани, предава Телеграф.

Денков разяснява още измененията в стратегиите и учебниците

„ В множеството случаи стратегиите не са прекомерно усложнени, има какво да се оправи, само че във връзка с учебниците обстановката е доста тежка в доста случаи ”, счита просветителният министър. Той акцентира, че от Министерството на образованието и науката ще прегледат стратегиите и материалът, който е академично непотребен или не подхожда на възрастовата група, ще бъде изчистен. Денков бе безапелационен, че условията към базовите учебници ще са следните – би трябвало да следват прецизно програмата. Индивидуалността на учениците ще се компенсира с образователните принадлежности, за които може да има базов избор.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР