За да имаме активна външна политика, трябва да имаме ясни

...
За да имаме активна външна политика, трябва да имаме ясни
Коментари Харесай

Радев: За да имаме активна външна политика, трябва да имаме ясни цели и приоритети

За да имаме дейна външна политика, би трябвало да имаме ясни цели и цели. Да имаме вътрешен общ глас, с който да отстояваме цели се с консенсус

Това съобщи президентът на Република България Румен Радев по време на Годишната конференция на заместник-председателя и министър на външните работи с ръководителите на задграничните представителства на Република България, съобщи кореспондент на “Фокус ".

Той благодари на българските дипломати за отстояването на ползите на България по света.

“Днес в Черно море имаме предпоставки за утежняването на сигурността. Свят с една жестока конкуренция в икономическата област, със задълбочаване на климатичните проблеми, с обедняване на цели страни. Това всичко слага огромни провокации пред българската дипломация ", безапелационен бе президентът.

Радев сподели, че българските ползи би трябвало да бъдат отстоявани все по-силно пред останалите страни и всички структури, в които членуваме.

Той също акцентира, че е извънредно значимо българските дипломатически представители да работят за равностойно възнаграждение. Той очерта, че това е извънредно значимо за привличането на млади и готови фрагменти.

Радев даде за образец връзките ни с Република Северна Македония. Той съобщи, че е нужна доста по-ефективна външна политика, с цел да може да се отстояват правата на българите.

По думите му главният приоритет на страната ни би трябвало да бъде влизането в Шеген и еврозоната. Радев сподели, че е извънредно незаслужено това, което се случва със страната ни по този въпрос.

Президентът сподели още, че няколко пъти нападателно е поставял тематиката и с помощта на това сме получили съответна дата. Той изясни обаче, че това е довело и до ответното слагане на императиви в лицето на Нидерландия и Австрия.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР