За да има съгласие, първо трябва да има разговори. Не

...
За да има съгласие, първо трябва да има разговори. Не
Коментари Харесай

Денков: За да има съгласие, първо трябва да има разговори. Не чрез мегафони

За да има единодушие, първо би трябвало да има диалози. Не посредством мегафони. Синдикалните организации към този момент отхвърлят да дойдат. Така няма да решим проблемите в енергетиката. Това сподели по време на брифинг министър председателят акад. Николай Денков.

" Имаме повече от единодушие по какъв начин да се развива българската енергетика с обстоятелства, а не с политически измислици. За да има единодушие, първо би трябвало да има диалог, а не посредством мегафони, с цел да се откри най-хубавото решение за всички. Затова поканихме на диалог протестиращите. Синдикатите отхвърлят - по този начин няма да решим проблемите в енергетиката. Ако не бяхме предали проектите, този диалог става непотребен. Ще изгубим средствата и няма защо да си приказваме, и всеки да се оправя сам. Тези средства могат да оказват помощ на районите. Това ще бъде закононарушение, в случай че не ги бяхме предали ", разяснява Денков, откакто протестиращите отхвърлиха среща в Министерския съвет.

“Входните позиции са: - Териториалните проекти не затварят мини и ТЕЦ-ове. - С предаването на документите договарянията с Европейска комисия стартират. Ще водим договаряния по всички съответни точки в част енергетиката и териториалните проекти. Не поемаме ангажимент да закрием избрани мощности. Няма подобен текст. Те обрисуват какво страната ни ще направи с европейското финансиране, с цел да обезпечи бъдещето на хората от районите. - Предадохме териториалните проекти на последната допустима дата. Те трявба да получат утвърждение до края на годината. Териториалните проекти бяха подадени от другите страни от дълго време, ние сме последни. Имаме тъкмо 2 месеца за договаряния, чакаме синдикатите за диалог, с цел да продължим договаряния с Европейска комисия.- Държавата разгласи опция за държавен оператор, който също може да обезпечи претовареност ", сподели министър-председателят.

Преди 2038 година няма да спре производството на ток от въглищни централи, увери Денков.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР