За да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й

...
За да има изпечената риба невероятен аромат, а вкусовите й
Коментари Харесай

Съвети за приготвяне на риба

За да има изпечената риба необикновен мирис, а вкусовите й качества да се подобрят, можете да се възползвате от някои кулинарни хитринки.

Преди да изпечете рибата, покрийте я с резенчета лимон или портокал и прибавете лимонови резенчета в течността, която се образува при задушаването или печенето на рибата.

За да има рибата мексикански усет, прибавете към подготвена доматена салца нарязано на кубчета авокадо и ситно нарязан свеж кориандър. Това е уместно за пържена риба.

За да извършите сметанов сос за риба с ниско наличие на мазнини, смесете малко горчица и една шепа каперси с една шепа нарязан на ситно зелен лук. Добавете майонеза с ниско наличие на мазнини и сосът е подготвен без сметана.

За да има рибата източен привкус, преди печенето я накиснете в марината от зехтин, оцет, соев сос, изсъхнало вино и настърган свеж корен от джинджифил.

Индийски колорит ще придобие рибата, в случай че приготвите сами суха примес от обичаните ви индийски подправки и натъркате с нея рибата. Преди печене напръскайте рибата с малко зехтин.

 Рибено Филе

За да разберете дали сте купили прясна риба, сложете я в със с вода. Ако потъне, е прясна, в случай че не потъне, въобще не я приготвяйте, а напряко я изхвърлете.

Замразената риба се размразява в студена вода с добавка от половин супена лъжица сол на всеки литър вода. Рибеното филе се размразява без вода, с цел да не загуби питателните си субстанции.

За да изчезне характерната миризма при пърженето на риба, пуснете един картоф, нарязан на пръчици, в мазнината. Рибата става вкусна, единствено в случай че се подготвя на муден огън.

Преди пържене дребните рибки се солят по следния метод: в чаша студена вода се разтваря една чаена лъжичка сол и с тази примес се заливат рибките. След пет минути се прецеждат.

За да е златиста рибата при печене, преди да я сложите във фурната я подсушете добре със салфетка. За да не загори при печенето, прибавете масло към олиото в тавата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР