За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои

...
За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои
Коментари Харесай

Кулинарни тънкости за по-вкусно печено месо

За да бъде печеното месо по-крехко и по-вкусно, има някои кулинарни тънкости. Най-важното, с цел да бъде месото вкусно и нежно, е да изберете първокласен свеж артикул.

Качеството на готовото ядене зависи доста и от възрастта на животното. Колкото по-младо е животното, толкоз по-крехко ще е месото.

За да бъде печеното месо вкусно, е добре да се маринова преди топлинната обработка. Най-лесният и бърз метод за това е месото да се натрие с черен пипер и счукан чесън и да се залее с олио.

Така месото престоява към 4 часа. Не е добре да се соли месото авансово, защото солта провокира прибързано обособяване на сока от месото, което утежнява усета му при печенето.

Месото се соли малко преди да е изцяло готово, с цел да бъде задоволително нежно и да се топи в устата. Марината от олио с чесън и черен пипер е подобаваща при печене на свински, телешки и агнешки ребърца.

Ако се постанова бързо да мариновате месото, защото нямате задоволително време, разрежете го на порции от по 150-200 грама, начукайте ги, сложете ги в бездънен съд, поръсете с нарязан лук, ким и залейте с олио, смесено със сока на лимон.

 Печено Месо

Пропорцията за разбъркване е 15 мл олио и сокът на един лимон. Поръсете всичко с черен пипер, прибавете 2 дафинови листа и оставете за 20 минути, като няколко пъти обръщате частите месо, с цел да се напоят с маринатата. След това можете да ги печете и да сте сигурни, че резултатът ще впечатли всичките ви посетители.

Не е добре месото да се обръща доста пъти, когато към този момент е във фурната. То би трябвало да се обърне едвам тогава, когато към този момент е изпечено добре от едната страна.

Всеки самичък дефинира каква да е степента на изпичане на месото. То може да е мощно препечено, приблизително препечено, или полусурово – като се прободе с вилица, да изтича розов сок. Това значи, че от вътрешната страна месото не е напълно изпечено - това е обичан специалитет единствено на някои хора.

Така че е добре да попитате кой по какъв начин желае месото, с цел да няма неприятни изненади за гостите ви. Ако те имат прекомерно разнообразни усети, просто опечете разнообразни части до друга степен на подготвеност. Най-добре е месото да се сервира със соса от печенето му.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР