За да бъдат построени паметници като този на Съветската армия

...
За да бъдат построени паметници като този на Съветската армия
Коментари Харесай

Манол Пейков: Паметникът на Съветската армия трябва да присъства някъде, но не в центъра на София

За да бъдат издигнати монументи като този на Съветската войска са е била унищожена същинската българска история. Именно този монумент е издигнат през 1954 година, в годините на Вълко Червенков и той е по-скоро слагачество, тъй като руската войска не е взела участие в освобождението на България. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ депутатът от ПП/ДБ Манол Пейков.

Според Пейков от чисто политическа позиция премахването на Паметника не е изключително преференциално за обединението на ПП-ДБ.
Виждате, че ГЕРБ, които декларират себе си като евроатлантическа партия, управляваха София 18 години, само че не откриха кураж да реалокират Паметника. Той е част от нашата история и би трябвало да участва, би трябвало да го има някъде, само че не и в центъра на София. Има Музей на социалистическото изкуство, където ще стои добре.
Манол Пейков изясни, че преместването на Паметника се прави, тъй като е пристигнало времето за това. Добър миг за сходно нещо няма, то постоянно ще бъде проблем, обществото постоянно ще бъде поляризирано, само че повода за тази поляризация е точно замяната на нашето историческо минало с сходни паметници, уточни още Пейков.

Целия диалог вижте във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР