За да бъдат гарантирани оръжейните доставки към контрагенти в чужбина,

...
За да бъдат гарантирани оръжейните доставки към контрагенти в чужбина,
Коментари Харесай

Оръжейните договори на Емко“ ще бъдат изпълнени от ВМЗ-Сопот“

За да бъдат обезпечени оръжейните доставки към контрагенти в чужбина, които военният цех „ Емко “ не може да извърши след лишаване на лиценза, държавната компания „ Кинтекс “ е сключила контракт с „ ВМЗ- Сопот “, заяви през днешния ден министърът на стопанската система. Той изясни, че в понеделник ще стане ясно дали лицензът на частното сдружение ще бъде върнат.


Лицензът на „ Емко “ бе лишен, откакто бяха установени нарушавания при съхраняването на муниции. Това принудило държавната външнотърговска компания „ Кинтекс “ да приключи 3 контракта с частното сдружение за доставка на военна продукция и да ги трансферира на Вазовските машиностроителни фабрики.

Според министъра на стопанска система държавният интерес е обезпечен.

Емил Караниколов, министър на стопанската система: „ ВМЗ “ ще вземе пари като реализатор, „ Кинтекс “ ще вземе парите като медиатор, а също така страната ще вземе и от двете сдружения дивиденти. От друга страна, незабавно след приемане на сумите ще бъдат платени налозите, т.е. страната по никакъв метод няма да загуби от това нещо.
Караниколов изясни, че министерството не може нито да отнеме, нито да върне оръжеен лиценз, защото това е само в пълномощията на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост.
Емил Караниколов, министър на стопанската система: Нека управлението на „ Емко “ да се погрижи, да в профил нередностите, установени от способените органи, лицензът им ще бъде възобновен незабавно.
Караниколов изясни още, че в понеделник полицията би трябвало да даде отчет дали „ Емко “ е извършил предписанията за предпазване на боеприпасите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР