За четвърти път ловешки лекари и жители на града блокираха

...
За четвърти път ловешки лекари и жители на града блокираха
Коментари Харесай

Лекари и жители на Ловеч блокираха пътя София

За четвърти път ловешки лекари и поданици на града блокираха пътя от София за Варна наоколо до пътен възел Абланица в символ на митинг против тежкото финансово положение на болничното заведение в Ловеч. Местните настояха за повече изясненост към бъдещето на лечебното заведение. Междувременно от здравното министерство оповестиха, че до края на идната седмица ще бъдат изплатени заплатите на работещите в болничното заведение.
 
Блокадата на придвижването в местността се осъществя за четвърта поредна неделя. Ловешките медици не са получавали заплатите си февруари, март и април . Доскоро болничното заведение е била без лекарства и пациентите са били принудени да си ги купуват. В резултат на тежкото финансово състояние на здравното заведение доста лекари и медицински сестри напуснаха.
 

В навечерието на следващия митинг от Министерството на здравеопазването оповестиха в известие до медиите, че до края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на личния състав в болничното заведение и по този метод щяло да се преодолее изоставането.
 
След сложни договаряния от ведомството постигнали съглашение за разсрочване на отговорностите на лечебното заведение към главните кредитори, като най-големият заемодател е опростил лихвите и 300 000 лева от отговорностите на лечебното заведение.
 
В допълнение от министерството осведомят, че след държавно решение болничното заведение ще получи 1 млн. лева безлихвена възмездна финансова помощ , с която да бъдат изплатени заплатите на работещите в МБАЛ „ Проф. Параскев Стоянов ”.-->
 
Предстои да се направи разбор на аргументите и факторите, довели до тежкото финансово положение на болничното заведение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР