За четвърта поредна година подкрепя Националната стажантска инициатива на Съвета

...
За четвърта поредна година подкрепя Националната стажантска инициатива на Съвета
Коментари Харесай

Националната стажантска инициатива на Съвета на жените в бизнеса в България стартира с подкрепата на А1

За четвърта поредна година поддържа Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България. Програмата е с дълготрайност един месец, като през целия август участниците ще имат опция да получат професионални образования от водещи експерти в разнообразни области. Програмата „ Оставаме в България “ е част от Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България, която се организира за осма поредна година. През предходната година в нея се включиха над 90 стажанти. До момента общо над 10 000 представители на поколението Z са стажували в компаниите-членки на СЖББ, а над 25% не престават на непрекъсната позиция след привършване на стажа си. Тази година програмата още веднъж ще се организира онлайн, с цел да могат повече младежи да се включат, без значение от местоположението на компанията, в която са на стаж.

Програмата поддържа личностното развиване на младежите посредством поредност от професионални образования, като си слага за цел да ги насърчи да надграждат насъбраните по време на образованието познания и умения. По този метод участниците имат опция да се приготвят по-добре за идващите стъпки в кариерата си. През август ще се проведат поредност от профилирани образования от одобрени специалисти, които ще образоват стажантите надлежно на презентационни умения, подготовка и държание при изявление за работа, ефикасна бизнес връзка, създаване на персоналния бранд в обществените мрежи и ръководство на планове. По този метод младежите ще могат да надградят своите познания и да се срещнат с разнообразни бизнес модели в България.

Тази година в програмата е планувано и посещаване в офисите на част от компаниите-членове на Съвета. Така стажантите ще могат да черпят пряк опит от действителната бизнес среда на едни от водещите български и интернационалните компании и ще се срещнат с водещи експерти и специалисти, които ще споделят повече за своя професионален опит и значими планове, по които работят. След запознаване с методите на работа и интензивно присъединяване в образованията, стажантите ще получат формален документ за сполучливо приключена стратегия. Обученията се организират онлайн и са с дълготрайност до 2 часа. Официалното разкриване на програмата тази година е планувано за 2 август. В рамките на самодейността те ще имат опция да се включат и в доброволческа активност.

Подкрепата за Националната стажантска самодейност на Съвета на дамите в бизнеса в България е част от цялостната тактика на А1 за подкрепяне на кариерния старт и професионалното развиване на младежите. Компанията развива редица юношески начинания, измежду които стажантска самодейност, Лятна академия за студенти и възпитаници с характерно показване, партньорства с водещи образователни заведения и други В стажантската стратегия на А1 десетки младежи, на прага на кариерата си, получават опция да наградят и разширят своите познания и умения в действителна бизнес среда. От старта през 2005 година над 1200 стажанти са били част от програмата, а 33% от тях са траяли професионалния си път на непрекъсната позиция в компанията. През 2022 година над 120 студенти от разнообразни специалности ще бъдат част от стажантската самодейност на А1, като част от нейното осемнадесетото издание. Лятната академия на А1 започва своето четвърто издание при започване на юли тази година, предоставяйки опция за на практика опит по действителни бизнес планове на 20 даровити студенти и възпитаници с ползи в разнообразни професионални области. До момента 90% от участниците в предходните три издания на Лятната академия са получили опция да се причислят за непрекъснато към екипа на А1.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР