За четвърта поредна година Община Сливен отпуска субсидия за дейността

...
За четвърта поредна година Община Сливен отпуска субсидия за дейността
Коментари Харесай

13 читалища получават общинска субсидия на първата сесия за 2022 г.

За четвърта поредна година Община Сливен отпуска дотация за активността на националните читалища.

Тя е в размер на 30 хиляди лева На първата за тази година сесия, утвърждение получиха плановете на 13 културни средища. Това стана ясно на днешното Общо заседание на Комисията за систематизиране на държавната и общинска дотации на националните читалища от община Сливен. В него участваха зам.-кметът и ръководител на комисията – Пепа Чиликова, общинският консултант и член на междуведомствената комисия – Дора Ескидарова и представители на националните читалища.

В хода на събранието бяха прегледани и оценени всички постъпили планови оферти. Общо 19 културни средища са кандидатствали с планове за финансиране на разнообразни начинания. Те са свързани с образуване на фотоизложба, концертни прояви, събори, летни работилници за деца, отбелязване на годишнини и други Общата сума на средствата, които ще бъдат разпределени измежду утвърдените претенденти възлиза на близо 13 хиляди лева Остатъкът от общата сума, планувана в дотацията, ще бъде присъединен за идната сесия. Проектите, които не получиха утвърждение, бяха отсрочени за преразглеждане за идващия стадий.

Решението за финансово стимулиране на културните средища бе взето през 2019 година по концепция на кмета Стефан Радев. Така съгласно него финансовата поддръжка ще отвори повече благоприятни условия пред читалищата за развиване и креативно мислене. На днешното заседание беше разгласен и срокът за подаване на планове за разпределяне на общинска дотация за втората сесия на тази година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР