За четвърта поредна година BILLA България подкрепя каузата за разделно

...
За четвърта поредна година BILLA България подкрепя каузата за разделно
Коментари Харесай

BILLA България съдейства за разделното събиране на 199 тона текстил

За четвърта поредна година BILLA България поддържа идеята за разделно събиране на текстил и утвърждава партньорството си с Българския Червен кръст и Humanita, оповестяват от комерсиалната верига.

През 2021 година BILLA България спомага за събирането на 199 тона текстил в профилирани контейнери, ситуирани в основни обекти в четири града в страната – София, Пловдив, Варна и Перник. В резултат, компанията предотвратява производството на близо 15 тона нов текстил и подкрепя спестяването на близо 3000 тона въглеродни излъчвания.

Доклад за оценка на екологичните, обществените и икономическите изгоди, направен от сътрудниците по плана, сочи, че на база постигнатите резултати е предотвратено потреблението на над 1 млн. кубични метра вода, замърсяването със 199 тона боклуци и замърсяването с пестициди единствено за добива на памук в размер на 129 кг, а оттова и потреблението на плодородна земя в размер на 129 хектара.

Спестени са още 1 732 509 киловатчаса сила за произвеждане на памук и полиестер, 15 920 лева от общинските бюджети и е предотвратено потреблението на 35 820 кг нефт за произвеждане на полиестер.

„ Щастливи сме, че за поредна година поддържаме самодейност с големи изгоди както за хората, по този начин и за опазването на околната среда. Производството на текстил е четвъртата по ред промишленост, която в най-голяма степен оставя отрицателен отпечатък върху планетата.

Вярваме, че с поредни стъпки в поддръжката на сходни планове, ще спомагаме за по-добро бъдеще за всички нас. Благодарим на своите чиновници и всички клиенти, които припознават идеята и употребяват контейнерите, чието битие способства и за една по образцова градска среда, “ показа Вигинтас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.



През актуалната година веригата ще продължи да поддържа самодейността и поетапно ще уголемява нейния обсег посредством слагане на контейнери за разделно събиране на текстил на територията на пет търговски обекта в три града в страната, а точно Варна, Бургас и Севлиево.

BILLA България поддържа взаимния план на Българския Червен кръст и Humanita за разделно събиране на облекла и домакински текстил, излезли отвън приложимост от семействата, от 2017 година

За всеки кг разделно събран текстил в контейнерите, обозначени с логото на БЧК в обектите на BILLA, са генерирани парични средства подаяние за Фонда за бедствия, повреди и рецесии към организацията. Част от събраното количество поддържа спешен запас към този фонд, включващ сезонно подобаващи сортирани облекла за реагиране при бедствия и целево подаяние на потърпевши хора.

Останалата част обезпечава облекло и домакински текстил за хора в страни от Третия свят с доста невисок стандарт на живот, които не могат да си разрешат закупуването на новопроизведени текстилни артикули.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР