За часовете през нощта са паднали над 20 хиляди мълнииСерия

...
За часовете през нощта са паднали над 20 хиляди мълнииСерия
Коментари Харесай

През нощта над България са паднали над 20 хиляди мълнии

За часовете през нощта са паднали над 20 хиляди мълнии

Серия мощни стихии удариха страната ни в нощта на събота против неделя. Според радарите в тъмната част на денонощието над страната ни са паднали над 20 хиляди мълнии. Прогнозите за мощна нестабилност се оправдаха – ядрото на буреносния фронт навлезе у нас от прилежаща Сърбия малко преди среднощ и мина поредно през Северозападна България, през цялата Дунавска низина и южно от Балкана от Сливенско, до централното Черноморие.

Най-опустошителни бяха явленията в Северозападна България и Сливенско, където с изключение на поройния дъжд, се извиха мощни пориви напразно и падна градушка, тук-там с размера на орех, предава flashnews.bg.. В крайните северозападни региони има сигнали за паднали дървета по пътищата и нарушавания на електроснабдяването.

Кадри демонстрират мощната стихия с дъжд и вятър, която мина през село Търнава, област Враца малко след среднощ. След нея останаха голям брой паднали дървета и скъсани проводници по основната улица. На места изпочупените клони са толкоз огромни, че е невероятно прекосяването на коли. Електрозахранването в селото спря по време на бурята.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР