За близо година сражения във войната в Украйна са загинали

...
За близо година сражения във войната в Украйна са загинали
Коментари Харесай

Норвегия обяви загубите на воюващите в Украйна

За близо година сражения във войната в Украйна са починали или са били ранени близо 180 000 бойци от съветската войска и 100 000 от украинската страна, без да се броят 30 000 убити цивилни, сочат изчисленията на началника на норвежката войска в неделя.

" Руските загуби стартират да наближават 180 000 убити или ранени бойци ", съобщи началникът на норвежкия общоприет щаб Ейрик Кристоферсен в изявление за TV2, без да прецизира произхода на тези данни. Норвегия, която граничи с Русия, е член на НАТО от основаването му през 1949 г .
 Макрон загатна, че френски танкове ще се появят в Украйна
Макрон загатна, че френски танкове ще се появят в Украйна

Важно решение на Елисейския замък

" Украинските загуби евентуално са над 100 000 убити или ранени. Освен това в Украйна има към 30 000 цивилни, които са починали в тази ужасна война ", добави норвежкият военачалник. От месеци Русия и Украйна не дават надеждни данни за броя на жертвите. През ноември началникът на американската войска Марк Мили съобщи, че съветската войска е претърпяла загуби от над 100 000 убити или ранени, а украинската страна " евентуално " е претърпяла сходни загуби. Тези данни не могат да бъдат тествани по самостоятелен метод.

Въпреки тежките си загуби " Русия е в положение да продължи още известно време ", съобщи в неделя и норвежкият шеф на щаба, като се базира на мобилизационните и оръжейните благоприятни условия на Москва. " Това, което най-вече ме тревожи, е дали Украйна ще успее да задържи съветските военновъздушни сили отвън войната ", откакто до момента те значително са били държани настрани с помощта на украинската противовъздушна защита.
 Реформата в съветската войска - Москва се активизира за след войната в Украйна
Реформата в съветската войска - Москва се активизира за след войната в Украйна

Лондон: На Шойгу ще му е мъчно да събере 1.5 млн. бойци

През последните месеци множеството съветски удари бяха нанесени с ракети с отдалечен обхват . Норвежкият военачалник също по този начин прикани за бърза доставка на бойни танкове за Украйна - въпрос, който до момента се поддържаше основно от Германия. " Ако желаят да преминат в нахлуване през зимата, те се нуждаят от тях бързо ", споделя Ейрик Кристоферсен пред TV2. Въпреки незабавните апели на Украйна и няколко европейски страни, в петък Берлин отхвърли да достави танковете си " Леопард " на Киев.

Тежките танкове се намират в състава на няколко други европейски страни, в това число Норвегия, само че доставката им за Украйна теоретично предстои на утвърждение от страна на Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР