За близо 11 години киновселената на Marvel ни показа, че

...
За близо 11 години киновселената на Marvel ни показа, че
Коментари Харесай

Какво да очакваме от Спайдърмен: Далече от дома“

За близо 11 години киновселената на Marvel ни сподели, че супергероите могат да омагьосат милиони хора по света освен от страниците на комиксите. Двата кино лентата за Отмъстителите пък - " Война до безкрайност " и " Краят ", потвърдиха, че могат да бъдат и същинска машина за пари.

Всичко, което знаем за " Спайдърмен: Далече от вкъщи "

Подгряваме - седмица преди премиерата

Като оставим зелените хартийки на страна, супергероите влязоха без проблем и много надълбоко под кожата на почитателите. Такава е и простата причина за всеобщата нервност преди " Отмъстителите: Краят ". И въпреки към този момент да е ясно какво се случи, филмът повдигна един куп въпроси за бъдещето на киновселената.

" Спайдърмен: Далече от вкъщи " е първото заглавие, което ще забележим, след " Краят ". Оказва се, че след " Краят " няма и диря от Отмъстителите. Всички хора пък чакат от Спайдърмен (Том Холанд) да поеме отговорността за сигурността на планетата, без да осъзнават (без и да знаят), че той е просто момче, и желаят от него да съзрее прекомерно рано.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Spider-Man: Far From Home (@spidermanmovie) на Юни 22, 2019 в 9:57 PDT

Още вторият филмов откъс на " Спайдърмен: Далече от вкъщи " ни убеди, че щракването на Танос във " Война до безкрайност " е отворило няколко паралелни измерения, поради което към този момент приказваме не просто за галактика, а напряко за мултивселена на супергероите.

А когато към нея прибавим новопридобитите от договорката сред Disney и Fox герои (Х-Мен, Дедпул и Фантастичната четворка), става повече от забавно, тъй като всички се чудим ще посмеят ли Marvel да омешат всички, които до момента на екран живееха собствен обособен живот.

Твърде евентуално е, най-малкото тъй като от една от тези паралелни вселени се е взел и Куентин Бек (Джейк Джиленхол), който бързо си печели прозвището Мистерио. В комиксите за Спайдърмен той е негов зложелател и един от главните злодеи, само че във кино лентата нещата наподобяват по-различно.
 Питър Паркър и Куентин Бек

Питър Паркър и Куентин Бек

Куентин Бек и Питър Паркър се срещат във Венеция. Паркър е там, тъй като е на учебна екскурзия, само че до момента в който опознава дребните улички на сантименталния град, се сблъсква с мистериозното създание Елементал, което владее водата и черпи силата си от нея.

Проблемът е, че Паркър е оставил костюма на Спайдърмен и си е взел отмора от случилото се с Отмъстителите. В Ню Йорк той се е опитал да остави и травматичната тъга от загубата на своя другар и наставник Тони Старк.

Положението обаче избавя Мистерио, който се появява в точния миг. Той към този момент е открил контакт с Ник Фюри (Самюел Л. Джаксън), който по-късно среща публично Куентин Бек и Питър Паркър. Двамата би трябвало да обединят старания, с цел да защитят Европа от Елемантал създанията, които - става известно, са цели четири.
 Снимка 432186

Поради политически аргументи никой в Европа ни бива да вижда Спайдърмен - най-малко не и в отличителния му костюм. Както нормално, Ник Фюри " щраква с пръсти " и, хоп, готово! - Питър Паркър има чисто нов - освен това напълно черен, с цел да е по-незабележим.

Е, нищо от кино лентата от този миг нататък няма да остане назабелязано, тъй като ще последват присъщите за Marvel един куп специфични резултати. А с изключение на да се оправи с Елементал създанията, на Питър Паркър ще му се наложи да покаже, че е подготвен да поеме по-голяма отговорност.
 Снимка 421926

Ще му се наложи да се опита най-сетне да разкрие възприятията си пред Ем Джей (Зендая), искрата им с която пламна още в " Спайдърмен: Завръщане вкъщи " (2017 г.). А в този момент би трябвало да забележим дали Питър ще работи супергеройски и в персоналния си живот.

Какво би трябвало да знаем за Мистерио, преди да гледаме " Спайдърмен: Далече от вкъщи "

Куентин Бек е доста спорен воин

Завършваме с напомнянето, че след първите финални надписи има една сцена, която може да се окаже решаваща за бъдещето на Спайдърмен. След нея и след останалите по-дълги и скучни надписи има и още една. А тъкмо тя нас персонално тотално ни обърка...

Премиерата на " Спайдърмен: Далече от вкъщи " е през днешния ден, 5 юли
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР