За бившия президент Доналд Тръмп явяването в Ню Йорк за

...
За бившия президент Доналд Тръмп явяването в Ню Йорк за
Коментари Харесай

Решението на Тръмп да се появи в Ню Йорк за началото на своя граждански процес беше толкова лично, колкото и политическо

За някогашния президент Доналд Тръмп явяването в Ню Йорк за началото на гражданския му развой в понеделник беше повече от политическа спирка за стимулиране на акцията му през 2024 година Беше и надълбоко персонално.

Няколко източника, които приказваха с CNN, споделиха, че решението на Тръмп да участва на чуването, откакто съдията откри, че Тръмп е направил машинация посредством раздуване на благосъстоянието си, значително се дължи на това по какъв начин обвиняванията засягат това, което Тръмп цени най-вече: неговия бизнес и неговата марка.

„ Те го удрят там, където го боли “, сподели един от източниците, отбелязвайки, че Тръмп обществено кипеше, до момента в който влизаше и излизаше от правосъдната зала в понеделник, спирайки да приказва с кореспонденти на няколко пъти.

Тръмп беше гневен през последните дни, откакто съдията издаде изненадващото авансово решение предходната седмица. Той изрече най-вече за препоръчаната оценка на неговия главен парцел във Флорида, плажния клуб Mar-a-Lago. Тръмп беше ядосан, откакто съдията употребява оценка от 18 до към 28 милиона $ за действителната стойност на комплекса.

Докато беше в Манхатън, Тръмп неведнъж и безочливо нападна основния прокурор на Ню Йорк Летиция Джеймс, която стартира делото и беше в правосъдната зала в понеделник, както и съдията, който го следи, Артър Енгорон. Докато обществеността беше срещу препоръките на неговите юристи, Тръмп отхвърли молбите да смекчи реториката.

Вместо това той сподели на най-близките си, че не го е грижа дали някой от съдиите в многочислените му каузи се пробва да го накаже, като твърди, че това ще го облагодетелства политически, в случай че го създадат.

В понеделник той се опита да свърже Джеймс и Енгорон с наказателните обвинявания на специфичния прокурор Джак Смит против него, макар че те не са свързани.

„ Това е обвързвано с интервенция в изборите, ясно и просто “, сподели Тръмп, преди да влезе в правосъдната зала. „ Опитват се да ми навредят, тъй че не се оправям толкоз добре, колкото на изборите. “

Тръмп, напускайки правосъдната зала в обедната отмора и се приближаваше до камерите в коридора, се опълчи на това, което беше чул, атакувайки съдията като „ действен служащ “ и сподели, че би трябвало да бъде лишен от адвокатска пълномощия, тъй като се е произнесъл против него.

Попитан за какво се е появил персонално в понеделник, Тръмп издаде прочут рефрен: „ Защото желая да виждам този лов на вещици “.

Бившият президент в края на деня се оплака, че е бил държан от предизборната акция – макар че е бил там непринудено.

Джереми Хърб и Кара Сканел от CNN способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР