За битката си в опит да бъдат реформирани службите говори

...
За битката си в опит да бъдат реформирани службите говори
Коментари Харесай

Кирил Петков с откровения: Назначили му две къртици от НСО, Митрофанова го плашила с Путин

За борбата си в опит да бъдат реформирани службите приказва Кирил Петков пред Общото заседание на " Продължаваме промяната ", което се организира в НДК.

Той описа за старта на Политическа партия, илюстрирайки словото си с доста фотоси и слайдове с картинки. Говори прочувствено и на моменти мощно артистично, като с директна тирада пресъздаваше съответни обстановки.

Започнахме от зала с плюшена играчка (така беше наета, не сме обърнали внимание), по тази причина никой не ни взел насериозно, описа Петков. И разказа пътя на " Промяната " през 2021 година до държавното управление, на което той стана министър председател.

Разказа за първия си " конфликт " с НСО: " Още в първия ден, не бяхме излезли от Народното събрание, и шефът на НСО ми назначи тим от хора, някои от тях доста свестни. Но и две къртици измежду тях. Повиках го незабавно и споделих, че желая да ги смени. Той сподели: Не може. Казах му: Искам ти оставката. Той сподели: Не можеш. "

Това е единствено една от петте колони на властта. Държавата беше превзета грубо, описа Петков за първите си стъпки в изпълнителната власт. А за държавното управление си добави, че " Има Такъв Народ бяха заложени там като гърмеж - като стане ужасно, да бъдат натиснати ".

И сподели графика на превзетата страна, в която на първата колона бяха Министерския съвет и Народното събрание, а на останалите - служби, регулатори, правосъдна власт и медии.

Кой назначи шефа на ДАНС, попита Петков. И предложи на залата: Проверете по какъв начин се споделя бащата на шефа на ДАР и от кое място идва, и дали Комитет за Държавна сигурност (на СССР) има нещо общо.

Петков описа и за първата си среща с някогашния основен прокурор Иван Гешев. Той изискал от него данни за изказванията му за корупция. И те бръкнали в гугъл за имената: Лошото е, че даже и на гугъл му е ясно. След това му дал лист и му споделил: Това са 20-те най-големи нарушителя в България. Гешев споделил: Виждам 19 имена. Казах му: 20-ия си ти, изясни Петков и залата му отвърна със смях и овации.

А знаете ли, какъв брой е ужасно, в случай че тези структури работят дружно. Комисия за защита на конкуренцията като отхвърли, то отива във Върховен административен съд. А те работят като пинг-понг, продължи Петков. Тази съгласуваност сред тези структури вършат по този начин, че да не можеш доста да промениш, добави той и изясни, че това желаят да реформират. То в действителност ти се повръща някой път, не можеш повече, прочувствен бе Петков.

След това описа по какъв начин Асен Василев пратил Национална агенция за приходите да раздава брошурки на дребните бизнеси, с цел да им е ясно, че е в тяхна помощ. Първите бизнеси взимаха брошурките и бързо заключваха вратата, описа Петков.

Той подсети и за случая, когато държавното управление взе решение да изгони 70 съветски жители, тъй като били сътрудници: " Няма да не помни, когато Митрофанова ми сподели: Ако не си промениш решението за тези 70 индивида, ще се обадя на Путин. Казах й: Ау, обади се. И се видя, че не е толкоз ужасно ".

Това, което нашите (не)коалиционни сътрудници не можаха да осъзнаят - до момента в който те се бяха фокусирали върхутактическите игри, не видяха огромната игра. Докато вие си мислехте, че ни надигравахте тактически, една огромна стратегическа смяна стана - Българите си трансформираха упованията и мисленето, надъха своите съпредседателят на Политическа партия.

След това Петков извади слайд, на който от едната страна е Николай Денков, а от другата бяха фотосите на Бойко Борисов и Делян Пеевски един до различен. " На идващите избори желаете ли министър председател, който наподобява по този начин, европейски, със познания, некорумпиран? Или желаете тях? Защото като натиснеш единия бутон, получаваш другия и противоположното. Ние с Асен си мислехме, че сме разкрили топлата вода, като взимаме решения на четири очи, а се оказа, че тези двамата джентълмени са го измислили от дълго време. И им споделям - не се срамувайте, няма проблем, кажете си: решаваме всичко дружно. Няма смисъл да се срамувате, ще прекарваме отново хиляди часове с вас, ще си приказваме със разногласия ", сподели Петков.

За тези 3 година ние нямаме зависимости и не ни е боязън, безапелационен бе съпредседателят на Политическа партия. Може да сме във всевъзможни формати, само че няма да предадем гласоподавателите си за правилата, приключи той, представен от „ 24 часа ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР