Във връзка с появили се дискусии в интернет относно новата

...
Във връзка с появили се дискусии в интернет относно новата
Коментари Харесай

Косото паркиране на бул. Витоша е по- безопасно


Във връзка с появили се полемики в интернет по отношение на новата организация на придвижване по бул. Витоша, държим да отбележим, че планът е изпълнен напълно спазвайки законовите и подзаконови нормативни актове. В България работи Наредба за сигнализация на пътищата с пътна маркировка на Министерство на районното развиване, като в Приложение 14 към член 27, т.5 ясно е разказано маркирането тук-там за напряко паркиране, като на бул. Витоша те са изпълнени точно по този метод. 

Според специалисти в региона на пътната сигурност, новата организация на придвижване усъвършенства видимостта и при двете маневри - за влизане в паркомястото и за излизане от него. По този метод се понижава рискът от произшествия. Столичната община е длъжна да се преценява с българското законодателство, когато проектира и извършва действия по организация на придвижването. Обръщаме внимание, че маркирането на паркоместата по този метод е залегнало в Наредбата след смяна през 2015 година и 2016 година по времето, когато министър на районното развиване е госпожа Лиляна Павлова от държавното управление на Бойко Борисов. Също по този начин обръщаме внимание, че и в София към този момент има изпълнени планове, спазвайки гореописаните условия като буферният паркинг на метростанция " Мизия ” е един от тях. Същевременно улици с сходна организация на паркирането има в редица други български градове като образци могат да бъдат дадени със Сливен и Русе. 

Подхождаме с ясното схващане, че всяка оригиналност изисква време за акомодация, по тази причина призоваваме жителите на София да бъдат по-внимателни при прекосяване през зоната. Паркирането се прави обратно, а излизането от паркомястото - напред. При осъществяване на маневрите, молим да се съблюдават и общоприетите правила за обозначаване на желание за паркиране.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР