За балансирана, прозрачна и предсказуема регулация на телекомите в Европа,

...
За балансирана, прозрачна и предсказуема регулация на телекомите в Европа,
Коментари Харесай

Европейските телекоми искат от ЕК предвидима регулация

За уравновесена, транспарантна и предсказуема регулация на телекомите в Европа, която да подтиква предлагането на нови потребителски услуги и основаване на нови работни места, прикани основният изпълнителен шеф на " Виваком " Атанас Добрев по време на годишната среща на Eвропейската асоциация на телекомуникационните оператори – ЕTNO, състояла се в сряда, в Брюксел.

В конференцията на тематика " Европейските регулации в дигитализацията във времена на промени “ се включиха Мария Габриел, европейски комисар по въпросите за цифровата стопанска система и цифровото общество, както и основните изпълнителни шефове на " Дойче телеком " (Deutsche Telekom) Тимотеус Хьотгес, на " Ориндж " (Orange) Стивън Ричърдс, и на " Куалком " (Qualcomm Europe) Енрико Салватори.

Според Добрев, в случай че има заплаха за телекомите в Европа,тя не е в задаващата се цифровизация, а в това дали се прави от фирмите зад океана, които имат доста по-голяма независимост на деяние и обсег.

От полемиката още стана ясно, че европейските телекоми се тормозят от усложнената регулация и ограничен спектърен обсег спрямо конкурентните оператори в Щатите, оповестиха от българския телеком.

Участниците в срещата са поискали повече независимост и благоприятни условия за възвръщаемост на вложенията. Според шефа на " Виваком " телеком операторите в Европа би трябвало да имат свободата да рискуват. и не би било сполучливо ограничение на бъдещето, преди то да се е случило. " Оставете промишлеността свободна от рестрикции и дано конкуренцията е главен регулаторен мотор. Това би бил правилният път, който подхожда на Европа “, декларирал Добрев

Той е изразил поддръжката на общността за напъните на българския еврокомисар Мария Габриел при отстояване препоръчаните от Европейска комисия политики за дерегулация и стимулиране на вложенията и нововъведенията. Добрев е оповестил и, че " Виваком " има интерес за съдействие с българското държавно управление по отношение на понижаване цените за роуминг със страните от Западните Балкани.

ETNO е организация на операторите на телекомуникационни мрежи в Европа, която сплотява техния глас от 1992 година насам. ЕТНО сплотява главните вложители в новаторски и висококачествени платформи и услуги за електронна връзка, представляващи 70% от общите вложения в бранша. Членове на организацията са 39 телеком компании, опериращи в Европа, а от българска страна представител е " Виваком ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР