За адекватно правосъдие и за бърза съдебна реформа настояват хората

...
За адекватно правосъдие и за бърза съдебна реформа настояват хората
Коментари Харесай

Бащата на Дебора на протеста в Стара Загора: Искаме единствено и само справедливост

За съответно правораздаване и за бърза правосъдна промяна упорстват хората и във втория народен митинг против насилието на дами.

 

В редица градове в този час протестиращи се събират, с цел да кажат " Не на насилието ".

 

Повод за недоволството стана казусът с Дебора от Стара Загора, която беше грубо измъчвана и рязана по тялото с макетен нож, за което е упрекнат Георги Николаев.

 

Дебора проговори за първи път след насилието. Във видеообръщение тя благодари на всички за поддръжката.

 

Момичето е в тежко психическо положение, съгласно думите на нейната майка. Вчера на Дебора беше направена съдебномедицинска експертиза. Тя е осъществена в Пловдив, защото назначените правосъдни лекари в Университетската болница в Стара Загора отхвърлиха да създадат експертизата.

 

Хората в Стара Загора желаят въвеждане на политики за предварителна защита и протекция на дамите, потърпевши от принуждение. Според протестиращите би трябвало да има улеснен достъп на потърпевшите до правораздаване, незабавна правосъдна промяна, както и повече спешни центрове за дамите, потърпевши от принуждение.

 

Искаме само и единствено правдивост, в случай че има отговорни, в случай че някой е позволил неточност, волна или неволна, да си поеме отговорността. За нас най-важно е детето ни да се оправи и да се възвърне допустимо най-скоро, желаеме правдивост ", съобщи бащата на Дебора.

 

" Поиска самата тя да благодари на всички хора за поддръжката, за всичко това, което видя по малкия екран. Не се усеща доста добре, аз като майка виждам един празен взор ", добави майката на Дебора.

 

" Дебора се усъвършенства постепенно и всяко едно малко нещо, това, че проговори да вземем за пример, е една дребна победа за нас. Тя доста се впечатли от поддръжката, която получи и по тази причина прикани да продължим да я поддържаме и това в действителност ѝ оказва помощ. Тя в действителност е обнадеждена, че ще има промени, че ще получи правдивост ", съобщи Елена Венкова, уредник на митинга в Стара Загора.

 

Източник Българска национална телевизия

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР