За 86-а поредна вечер протестиращи в София се събраха пред

...
За 86-а поредна вечер протестиращи в София се събраха пред
Коментари Харесай

Ден 86: Актьори подкрепиха протеста преди Великото народно въстание IV

За 86-а поредна вечер протестиращи в София се събраха пред президентството с претенции за оставките на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев, съобщи БНР. От така наречен Отровно трио (Арман Бабикян, Велислав Минеков и Николай Хаджигенов) показаха нови 100 подписали се интелектуалци към отвореното писмо, с което желаят смяна.

" Заставаме против модела " Борисов-Доган-Пеевски " и свързаната с него корупция, довела до разграбването на скъп публичен запас и до тежка рецесия на доверието в обществото ", се споделя в писмото.

Сред подкрепилите го през днешния ден са актьорите Цветана Манева, Явор Милушев, Анастасия Ингилизова, Весела Бабинова, Юлиян Вергов, а също архитекти, режисьори, писатели, учители, художници.

" Търсят се още такива хора, които да се причислят към самодейността ", допълват от триото. Вчера писмото бе подкрепено от други 123 представители на културата, изкуството и науката.

На 5 октомври, в 16:30 ч. локално време, пред централния вход на Европейския парламент (ЕП) в Брюксел група българи, измежду които проф. Велислав Минеков, ще дадат детайлности за положението на върховенството на закона и корупцията в България, оповестиха от триото.

Допълват, че всички българи, които живеят в Белгия, Германия и Нидерландия и имат опция, са добре пристигнали да поддържат напъните евродепутатите да бъдат осведомени преди началото на съвещанието на Екологичен потенциал. Също по този начин Бабикян, Хаджигенов и Минеков приканиха всички жители, които са несъгласни със статуквото да се включат в така наречен Велико национално въстание IV, планувано за на следващия ден (3 октомври) от 17:00 ч. на пл. " Независимост " в столицата.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР