За 60-ия рожден ден на немския спортен автомобил Porsche 911

...
За 60-ия рожден ден на немския спортен автомобил Porsche 911
Коментари Харесай

Porsche 911 S/T за юбилея на модела - видео

За 60-ия рожден ден на немския състезателен автомобил Porsche 911 основаната в Цуфенхаузен компания сътвори специфичен модел - Porsche 911 S/T, стеснен до 1963 бройки, разчитайки на олекотена структура и чисто преживяване при шофиране. За първи път високооборотният мотор на 911 GT3 RS предава мощността си на пътя посредством механична кутия и олекотен съединител. В автомобила е смесен четирилитровият боксер мотор с атмосферно пълнене с 386 кВт/525 к.с. от 911 GT3 RS с механична кутия с късо предавателно число. Освен това има конфигурация на шасито, усъвършенствани за пъргавост. 911 S/T тежи единствено 1380 кг (празен DIN, в това число всички течности) и затова е най-лекият модел от поколението 992.

Опционално Heritage Design Package заимства от версията 911 S от края на 60-те и началото на 70-те години на предишния век. Експертизата на компанията в GT и моторните спортове се е вляла в концепцията на юбилейния модел. Това се показва в изключително лекото и пъргаво ръководство, което е проектирано за оптимално наслаждение от шофирането по криволичещи селски пътища.

Намаляването на въртящите се маси в мотора, колелата и спирачките има за цел да обезпечи изключително непринудено държание на реакция, като всяко придвижване на кормилното ръководство, всеки напън върху педала на газта или спирачката се извършва неотложно и точно. За разлика от 911 GT3 RS, фокусът при създаването на 911 S/T не е върху показване на пистата, а върху шофирането по публични пътища.



Наименованието разпознава новото 911 S/T като потомък на изключително спортна версия на първото потомство 911. От 1969 година Porsche предлага 911 S със специфична спортна версия. Вътрешно в компанията тези транспортни средства се назовават 911 ST. Модификациите на шасито, колелата, мотора и тялото доста усъвършенстваха надлъжната и страничната динамичност. При тези модели не са употребявани огромни спойлери или други аеродинамични средства.

Новият 911 S/T приема духа на истинския 911 S (ST) и го придвижва в настоящето моделно потомство на Porsche 911. Използването по публични пътища също е фокусът на аеродинамичните ограничения на 911 S/T. Юбилейният модел е оборудван общоприетоо с откъсващ се борд ( " Gurney Flap " ) на прибиращия се заден спойлер. Стандартното съоръжение включва и леки магнезиеви джанти с размери 20 инча начело и 21 инча откъм гърба с централно заключване.

Като алтернатива Porsche предлага 911 S/T с извънреден Heritage Design Package. Новият цвят на екстериора Shore Blue Metallic и цветът на джантата Ceramica са извънредно налични за този изключително грациозен вид. При предпочитание на вратите може да се сложи комплект декоративни фолиа и свободно избираем начален номер от 0 до 99.

Гербовете на Porsche в класическия дизайн на истинския 911 начело, капаците на колелата, кормилото, облегалките за глава и върху ключа на автомобила акцентират историческите корени на 911 S/T.

В интериора централните панели на седалките, направени от плат в цвят Classic Cognac с линии в черно, основават спомагателна отпратка към историята. Пакетът е допълнен от двуцветен полуанилинов кожен салон в черно/класически коняк с разширени кожени детайли, тапицерия на покрива в перфорирана Dinamica и други детайли от Porsche Exclusive Manufaktur. Надписът „ Porsche “ и обозначението на модела „ 911 S/T “ на задната част на автомобила са златни.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР