За 6 години бедността да се намали двойно, да разширим

...
За 6 години бедността да се намали двойно, да разширим
Коментари Харесай

Путин обяви, че Русия има хиперзвуково оръжие и неуловими нови ядрени арсенали

" За 6 години бедността да се понижи двойно ", " да разтеглим пространството на свободата "

Президентът Владимир Путин разгласи, че Русия е тествала нови нуклеарни оръжия, измежду които задвижвани с атомна сила крилати ракети и подводен дрон, които не може да бъдат прехванати от съперника, съобщи Асошиейтед прес.

Путин насочи годишното си послание към Народното събрание в четвъртък, малко преди президентските избори на 18 март, при които се чака той да завоюва четвърти мандат.

Той сподели, че тестваните предходната есен ракети са с безграничен обхват и висока скорост, като са в положение да обхванат през всяка противоракетна защита.

По думите високоскоростният подводен дрон може да придвижва нуклеарен военен заряд и да поразява самолетоносачи и крайбрежни обекти.

Руският президент сподели още, че в страната му е тествала нова тежка междуконтинентална балистична ракета " Сармат " с обхват и брой на бойните глави, надхвърлящи тези на предходното потомство ракети.

Русия има хиперзвуково оръжие, разгласи Путин, представен от ТАСС. Руският президент означи, че всички страни с високо ниво на развиване " интензивно създават хиперзвуково оръжие ". " Русия към този момент има такова ", акцентира той.

Руският президент съобщи, че Русия е възстановила своите системи за противовъздушна защита.

" По целия периметър на границите на Русия е основано компактно радиолокационно поле на системите за предизвестие за ракетно нахлуване. След разпадането на Съюз на съветските социалистически републики се появиха големи дупки. Всичко е възобновено ", сподели Путин.

По думите му съветската военна интервенция в Сирия показва повишените качества на Русия в региона на защитата.

Същевременно Путин съобщи, че Русия не има намерение да атакува никоя страна и че укрепването на съветския защитителен капацитет се прави при съблюдаване на " настоящите съглашения за надзор на оръжията.

" Нарастващата военна мощност на Русия не заплашва никого, не сме имали и нямаме проекти за потребление на този капацитет за нападателни, камо ли за нападателни цели ", акцентира той.

От друга страна съветският президент даде да се разбере, че страната му ще схване нуклеарна офанзива против нейни съдружници като нуклеарна офанзива против самата нея, съобщи Ройтерс.
" (Нашият) отговор ще е неотложен ", предизвести той.

За 6 години бедността да се понижи двойно

Руският президент очерта редица амбициозни стопански цели, обещавайки увеличение на виталния стандарт, възстановяване на опазването на здравето и образованието, създаване на съвременна инфраструктура в годишното си послание пред Народното събрание.

Путин сложи за задача да се понижи двойно нивото на бедността в страната през идващите шест години.

" Ние би трябвало да решим една от основните задания в идното десетилетие - да осигурим убеден, дълготраен напредък на действителните приходи на жителите, а за шест години да понижим минимум два пъти нивото на бедността ", съобщи той. И добави, че 20 милиона руснаци в този момент живеят под формалния предел на бедността, равняващ се на близо 180 $ месечно.

Русия би трябвало да реализира софтуерен пробив, с цел да постави основите на бъдещо сполучливо развиване, съобщи президентът.

Путин уточни, че страната би трябвало да вземе ограничения за възстановяване на опазването на здравето и сложи за цел предстоящата междинна дълготрайност на живота, сега 73 години, да надвиши 80 години през идното десетилетие.

Той означи потребността да се насърчи развиването на обширните територии на Русия, обещавайки да удвои средствата за нови пътища и вложения и нови транспортни обекти и съвременни връзки.

" Да разтеглим пространството на свободата "

Руският президент Владимир Путин, който е на власт от близо две десетилетия и ще се бори за четвърти президентски мандат този месец, съобщи, че страната би трябвало да укрепи демократичните си институции.

" За да вървим напред, с цел да се развиваме динамично, ние би трябвало да разтеглим пространството на свободата във всички сфери - да укрепим демократичните институции, локалното самоуправление, структурите на гражданското общество, правосъдната система, да бъдем страна, открита към света, с нови хрумвания и начинания, съобщи сподели Путин в годишното си послание.

Руският президент акцентира, че " измененията в света носят цивилизационен темперамент и мащабите на това предизвикателство изискват от нас също толкоз мощен отговор ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР